Eurofutball: megvédte címét a Celtic, de lesz-e 9/9?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.05.04. 16:46
A Celtic idegenben 3–0-ra legyőzte az Aberdeent a skót élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premiership) 36. fordulójában, ezzel bebiztosította bajnoki címét. A glasgow-i csapat sorozatban nyolcadik alkalommal lett bajnok.

Neil Lennon együttesének egy pont is elegendő lett volna Aberdeenben a címvédéshez, de a Celtic nem bízta a véletlenre: Mikael Lustig és Jozo Simunovic is fejjel volt eredményes, majd Odsonne Édouard állította be a 3–0-s végeredményt a hajrában. A házigazda két nagy lehetőséget is elpuskázott az első játékrészben, James Wilson, a Manchester Unitedtől kölcsönvett támadó előbb keresztlécet, majd kapufát lőtt.

A Celtic 50. skót bajnoki címét nyerte, így már csak néggyel van lemaradva a másik glasgow-i gigász, a Rangers mögött, amely 54 élvonalbeli bajnoki címével Európa legeredményesebb klubja. A második a listán az északír Linfield (53), a harmadik a Celtic, a negyedik az Olympiakosz (44), míg az ötödik a Benfica (36). Világviszonylatban az uruguayi Penarol (52) előzné még a Celticet.

A Celtic ráadásul az elmúlt két idényben triplázott, erre bajnoki címével sorozatban harmadszor is megvan az esélye, mivel a Ligakupa már a zsebben, a Skót Kupában pedig döntős a csapat – a Hearts legyőzése teheti teljessé a trófeakollekciót.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik