Eurofutball: jöhet az „Európai Premier League”? A FIFA sztárklubokkal tárgyal

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2020.10.20. 17:44
null
A jövőben a Real Madrid és a Manchester City is egy ligában szerepelhet? (Fotó: AFP)
A Sky News értesülései szerint a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség több mint egy tucat topligás – vagyis angol, spanyol, német, olasz és francia élvonalbeli – csapattal tárgyal az „Európai Premier League” létrehozásáról.

 

Egybehangzó sajtóhírek szerint a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség, vagyis a FIFA egy olyan 18 csapatos szuperligán dolgozik, amiben az öt európai topliga legjobbjai szerepelnének évről évre.

A Sky Sports a témáról szóló cikkében megjegyzi, hogy az angol élvonal tavalyi bajnoka, a Liverpool, valamint a Manchester United biztosan tárgyal ezzel kapcsolatban a FIFA-val, de a szövetség állítólag több mint egy tucatnyi csapattal áll hasonló kapcsolatban az öt európai topligából.

Megerősített információ egyelőre nincs arról, hogy miképpen nézne ki egy ilyen bajnokság lebonyolítása, hogy mi lenne a kimaradó csapatokkal, és hogy mit szólnak ehhez a Premier League, a La Liga, a Bundesliga, a Serie A és a Ligue 1 illetékesei.

Az említett cikk megjegyzi: amennyiben a FIFA által szervezett szuperliga összejön, az az elmúlt évtizedek legfontosabb változása lesz a labdarúgásban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik