Eurofutball: ez a csapat először lett horvát bajnok

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2017.05.22. 10:10
Története első horvát bajnoki címét nyerte a Rijeka labdarúgócsapata, miután egy fordulóval a zárás előtt behozhatatlan előnyre tett szert az elmúlt 11 szezonban győztes Dinamo Zagrebbel szemben.

A kikötővárosi együttes – amely az előző három idényben a második helyen végzett – a hétvégi, 35. fordulóban 4–0-ra legyőzte az alsóházi Cibaliát, ezzel megőrizte ötpontos előnyét a címvédő fővárosiakkal szemben.

A Rijeka – mely így ott lehet a következő idényben a Bajnokok Ligája selejtezőjében – mindössze a negyedik csapat, amely horvát bajnoki címet ünnepelhet: korábban a Dinamón (18 cím) kívül a Hajduk Split (6) és az NK Zagreb (1) tudott diadalmaskodni.

Szerbiában a Partizan Beograd a Mladoszt Lucsani 5–0-s legyőzésével tette biztossá fennállása 27. bajnoki címét, amellyel utolérte az örökranglista élén álló, ezúttal második helyen végző Crvena zvezdát. A Partizan a következő szezonban a Bajnokok Ligája második selejtezőkörében kapcsolódik be a nemzetközi kupaküzdelmekbe. A bronzérmet a Vojvodina szerezte meg.

A kisebb európai bajnokságok közül további négy országban avattak bajnokot az elmúlt hétvégén: Albániában az 1930-ban alapított FK Kukësi története első bajnoki címét ünnepelheti, míg Gibraltárban a Europa FC összességében hetedszer, 65 év után először lett aranyérmes. A luxemburgi élvonalban az F91 Dudelange megvédte címét, és a legutóbbi 13 szezonban 10. alkalommal végzett az élen, a San Marinó-i bajnokságot pedig három év után ismét a La Fiorita nyerte meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik