Eurofutball: botrány a szlovák kupadöntőn, kassai győzelem

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.01. 23:39
Öt év után ismét kupagyőzelmet ünnepelhetnek a kassai labdarúgócsapat szurkolói: a miavai fináléban a bajnokságban listavezető pozsonyi Slovan 2–1-re maradt alul riválisával szemben. A kupadöntő azonban nemcsak a pályán történtek miatt marad emlékezetes: a találkozó előtti szurkolói összecsapásokban több szurkoló is megsérült.

A szlovákiai beszámolók szerint a találkozóra Csehországból is érkezett egy szurkolói csoport, és a Sparta Praha fanatikusait a Slovan kemény magja nem fogadta épp tárt karokkal. Az összecsapásokban három kassai szurkoló sérült meg komolyabban, egyiküket a hírek szerint eszméletlenül szállították kórházba. Nem sokkal a találkozó kezdete előtt a Slovan-drukkerek közül 30-40 nyomult a pályára a kassaiak szektora felé, de a rendezőknek nehézségek árán sikerült helyreállítani a rendet.

A mérkőzésen a rutinos támadó, Róbert Vittek találatával a Slovan szerzett vezetést, ám Omar Diaby révén még az első félidőben egyenlített a kassai csapat, majd Martin Bukata a 74. percben a győztes gólt is megszerezte. Az MFK története ötödik kupagyőzelmét aratta: 1973, 1980, 1993 és 2009 után ünnepelhetett újra.

Két kupadöntőt rendeztek még ezen kívül csütörtökön Európában: Máltán a néhány napja bajnoki címet ünneplő Valletta duplázott, miután Lateef Elford-Alliyu 2. percben szerzett gólja után nem érkezett válasz, így 1–0-ra nyert a fővárosi csapat a Sliema Wanderers ellen. Liechtensteinben az FC Vaduz a papírformának megfelelően zúzta le az Eschen/Maurent, a miniország első számú csapata története során 42. alkalommal hódította el a trófeát a 6–0-s sikerrel.

EURÓPAI LABDARÚGÁS

SZLOVÁK KUPA, DÖNTŐ
Slovan Bratislava–Kosice 1–2

MÁLTAI FA-KUPA, DÖNTŐ
Valletta–Sliema Wanderers 1–0

LIECHTENSTEINI KUPA, DÖNTŐ
FC Vaduz–Eschen/Mauren 6–0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik