Eurofutball: a topligákban a Girona az etalon, de a Honvéd még jobb!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.22. 18:05
null
A topligákban a Girona szabadrúgásai után esett a legtöbb gól (Fotó: AFP)
A Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) legújabb kutatásában azt vizsgálta, hogy az európai labdarúgó-bajnokságokban mely csapatok a leghatékonyabbak a szabadrúgásokat illetően.

 

A CIES azt figyelte meg, hogy a pontrúgások elvégzését követő tíz másodpercben esett-e gól, és ezek alapján rendezte sorba a csapatokat.

A friss svájci bajnok YoungBoys bizonyult ebben a kategóriában a legjobbnak, a gárda 277 percenként volt eredményes szabadrúgásból (közvetlenül, vagy a beívelést követő másodpercekben).

Az európai topligákban a Girona áll a legfényesebben, a La Liga 10. helyén záró együttes 11-szer volt talált be szabadrúgást követően az idényben, átlagosan 318 percet kellett várnia egy pontrúgásból szerzett gólra.

A dobogóra a tíz találatig jutó Juventus (354) és a néggyel kevesebb meccsen kilencszer eredményes Schalke (360) fért még fel.

A legjobb plusz–mínusz mutatóval viszont így is a Barcelona áll, amely nyolc gólt szerzett ilyen helyzetből, és csak egyet kapott (+7), a Tottenham és a Rennes egyaránt hattal többször talált be, mint ahányat ő kapott.

A top 15 bajnokság utáni listát a szerb Radnicski Nis vezeti, 287 percenként eredményes a gárda szabadrúgásokat követően, a harmadik helyen a Honvéd (306), a hetediken a DVSC (359) áll, és még a Vasas (17., 407) és a Videoton (18., 410) is befér a top húszba.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik