Eurofutball: a PSV kikapott, gyakorlatilag bajnok az Ajax

Vágólapra másolva!
2019.05.12. 17:31
null
Gyakorlatilag bajnok lett az Ajax az Utrecht legyőzésével (Fotó: AFP)
Az Ajax 4–1-re legyőzte hazai pályán az Utrechtet, míg a PSV 1–0-ra kikapott az AZ Alkmaar otthonában a holland bajnokság utolsó előtti fordulójában, így az amszterdamiak gyakorlatilag bajnokok lettek.

 

Ugyanannyi ponttal vágott neki a 33. fordulónak az Ajax és a PSV – utóbbi nemrégiben elveszítette sérülés miatt egyik legjobbját, Hirving Lozanót. A jelek szerint ezt meg is érezte az eindhoveni csapat, mivel a gól nélküli első félidőt követően 1–0-ra kikapott az AZ Alkmaar vendégeként. Az Ajaxnak sem indult jól az Utrecht elleni hazai meccs, a vendégek már az első percben megszerezték a vezetést. Klaas-Jan Huntelaar révén gyorsan reagáltak az amszterdamiak, majd fölényesen, 4–1-re behúzták a mérkőzést.

Az Ajax előnye így három pont az utolsó fordulót megelőzően a PSV előtt. Ha pontszámban utol is érné a PSV, a gólkülönbség rangsorolna, ebben 14-gyel jobbak a fővárosiak.

Az Ajax egy hete megnyerte a Holland Kupát, a Bajnokok Ligájában pedig az elődöntőig menetelt, a fantasztikus idényt pedig minden bizonnyal bajnoki címmel zárja. A mostani lesz a 34. bajnoki címe az Ajaxnak, ami azért is érdekes, mert a két éve súlyos agykárosodást szenvedő Abdelhak Nouri épp 34-es mezszámban játszott a csapatban.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik