Eurofutball: a magyar hátvéd öngólt vétett, aztán lecserélték

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.24. 18:07
A lengyel élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Ekstraklasa) második fordulójában Litauszki Róbert csapata, a Cracovia idegenben 3–2-re kikapott a Nieciecza együttesétől. A házigazdák a 37. percben szerezték a harmadik góljukat, amikor a magyar középhátvédről a saját kapujába pattant a labda.

Az Újpestet a nyáron elhagyó Litauszki első lengyel bajnoki mérkőzése álomszerűen sikerült, hiszen hazai pályán 5–1-re megverték a legutóbbi ezüstérmes Piast Gliwicét, és végigjátszotta a meccset.Litauszki első lengyel bajnoki mérkőzése álomszerűen sikerült, hiszen hazai pályán 5–1-re megverték a legutóbbi ezüstérmes Piast Gliwicét, és végigjátszotta a meccset.

A második találkozó azonban már nem alakult ilyen jól, hiszen a Cracovia idegenben 3–2-re kikapott a Niecieczától, ráadásul a magyar futballista öngólt vétett. A 37. percben róla pattant a labda a saját kapujába, ezzel módosult 3–1-re az állás.

LITAUSZKI ÖNGÓLJA

Litauszki nem játszotta végig a mérkőzést, a 78. percben lecserélte edzője. A krakkói csapat a hajrában tizenegyesből másodszor is szépített, de a vereséget nem kerülte el.

A Kádár Tamás nélkül felálló Lech Poznan hazai pályán 2–0-s vereséget szenvedett a Zaglebie Lubintól.

LENGYELORSZÁG, EKSTRAKLASA
2. FORDULÓ
Piast Gliwice–Wisla Plock 2–1
Nieciecza–Cracovia 3–2
Lech Poznan–Zaglebie Lubin 0–2

SVÁJC, 1. FORDULÓ
Grasshoppers–Lausanne 2–0
Thun–Vaduz 1–1
Basel–Sion 3–0

AUSZTRIA, 1. FORDULÓ
St. Pölten–Austria Wien 1–2
Mattersburg–Admira Wacker 0–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik