Erdélybe készül Dárdai Pál; jeles nap a magyar futballban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.07.16. 23:34
A Nemzeti Sport szerdai számából ajánljuk.

Erdélybe készül Dárdai Pál. A romániai magyarok körében is rendkívül népszerű korábbi szövetségi kapitány a tusványosi nyári szabadegyetem vendége lesz, hiszen a sport az idei programból sem hiányozhat. A Dárdai család gyökerei Erdélybe vezetnek vissza, a Hertha volt edzője azonban saját bevallása szerint még sohasem járt ősei földjén. Hogy most milyen tervekkel várja az utazást, az is kiderül írásunkból.
Erdélybe készül Dárdai Pál.
A romániai magyarok körében is rendkívül népszerű korábbi szövetségi kapitány a tusványosi nyári szabadegyetem vendége lesz, hiszen a sport az idei programból sem hiányozhat. A Dárdai család gyökerei Erdélybe vezetnek vissza, a Hertha volt edzője azonban saját bevallása szerint még sohasem járt ősei földjén. Hogy most milyen tervekkel várja az utazást, az is kiderül írásunkból.

Jeles nap július 17. a magyar futballban, huszonöt éve ezen a napon rendezték meg a labdarúgó-világbajnokság brazil–olasz döntőjét, amelyet Pasadenában Puhl Sándor dirigált. A világ korábbi legjobb játékvezetője lapunknak elmondta, a meccs előtti napon egy lépést sem tehetett testőrök nélkül, de akkor ezt nem is nagyon bánta, mert nemigen lett volna kedve beszélgetni senkivel. Hogy miként lehetett lehozni a meccset négy sárga lappal, az is kiderül az interjúból.

Felemás napja volt kedden a magyar delegációnak Kvangdzsuban, a vizes vb-n. A nyílt vízi úszók 10 kilométeres viadalán Rasovszky Kristóf a negyedik helyen ért célba, s ezzel olimpiai kvótát szerzett. Hogy kis híján miért robbant fel idegességében a magyar sportoló nem sokkal a verseny előtt, s miként élte meg a vízben töltött tíz kilométert, az is kiderül helyszíni beszámolónkból, miként az is, hogyan sérült meg súlyosan a pólósok csapatkapitánya, Varga Dénes.

Ott voltunk a Népligetben, ahol a szokásoknak megfelelően az FTC női kézilabdacsapata szurkolói jelenlétében tartotta meg az első nyári edzését. A tréning persze inkább csak afféle ráhangoló, bemutató mozgás volt, amelyen már részt vett Szekeres Klára is, aki az előző idényt teljes egészében kihagyta, hiszen édesanya lett. Hogy mi mindent láthattak a foglalkozáson a drukkerek, és miként zárult a rendhagyó gyakorlás, megtudják riportunkból.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik