Köztük kell keresni a tettest? A Newell's szurkolócsoportja (Fotó: Action Images)
Köztük kell keresni a tettest? A Newell's szurkolócsoportja (Fotó: Action Images)

A Newell's-drukkerek hazafelé tartó buszát gépfegyverekkel támadták meg, a fiút pedig három fejlövés és egy hátlövés érte. Egy 28 és egy 42 éves férfi is megsérült a támadásban, de egyikük élete sincs veszélyben, Walter Cácerest viszont már nem tudták megmenteni az orvosok. Az első argentin jelentések szerint a szurkolókat valószínűleg Newell's-fanatikusok egy rivális csoportja támadta meg.

A momento24.com internetes portál beszámolója szerint a Newell's-drukkerek buszára akkor törtek rá, amikor az megállt kereket cserélni az autópályán.

„Nem zárható ki, hogy egy másik Newell's-huligáncsoport támadott, vizsgáljuk a nyomokat. Felvettük a kapcsolatot a klubvezetőkkel, a segítségüket kértük a nyomozáshoz" – közölte a rosariói rendőrkapitányság.

Az argentin futballélet legnagyobb problémája a szélsőséges rajongók okozta erőszakhullám: a 14 éves Cáceresszel együtt már több mint 240 szurkolót gyilkoltak meg. A klubokat rendszeresen kritizálja a rendőrség, mert szemet hunynak a drukkercsoportok (barra brava) erőszakos cselekményei felett. 2010-ben – elvileg – bevezetik az ujjlenyomatos szurkolói kártyákat a fanatikusok kontrollálására és a tragédiák megelőzésére.