Edzősors: négy év után újra munkába állhat Laurent Blanc

Vágólapra másolva!
2020.04.07. 17:27
null
Laurent Blanc négy év után vállalhat újra munkát (Fotó: AFP)
A L'Équipe beszámolója szerint a török élvonalbeli Fenerbahce labdarúgócsapata Laurent Blanc-t szeretné vezetőedzőjének a következő idényre. A francia edző közel négy éve nem irányított csapatot.

 

A Fenerbahce 26 forduló után csak a hetedik helyen áll a koronavírus-járvány miatt szüneteltetett török bajnokságban (Süper Lig), Ersun Yanal vezetőedzőt pedig még márciusban, a liga felfüggesztése előtt menesztették. A csapat irányítását átmenetileg az addigi másodedző, Zeki Murat Göle vette át, ám vele nem számol hosszú távon a vezetőség.

A L'Équipe a török fotomac.tr portálra hivatkozva azt írja, a Fener első számú célpontja a kispadra Laurent Blanc. Az 54 éves francia tréner közel négy éve nem dolgozik edzőként, legutóbb a Paris Saint-Germaint irányította, három idénye alatt három bajnoki címet, két Francia Kupát, három Francia Ligakupát és három Szuperkupát nyert a párizsiakkal. 2016 nyarán azonban megköszönték a munkáját.

A PSG előtt két évig a francia válogatott szövetségi kapitánya volt, a 2012-es Európa-bajnokság után azonban lemondott, miután csapata a negyeddöntőben kikapott a későbbi győztes Spanyolországtól.

Tavaly ősszel megkereste az Olympique Lyon és az olasz élvonalbeli Fiorentina is, ám Blanc visszautasította mindkét ajánlatot – teszi hozzá a L’Équipe.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik