Edzősors: Louis van Gaal eldöntötte, végleg visszavonul

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.11. 20:30
null
Louis van Gaal több időt szeretne a családjával tölteni (Fotó: AFP)
Bár korábban szóba került, hogy az előzetes hírekkel ellentétben folytatja edzői pályafutását, Louis van Gaal most elárulta, erre biztosan nem kerül sor.

 

A 67 éves szakember egy holland televíziós csatornának nyilatkozott, végleg lezárva a jövőjét firtató találgatásokat.

„Immár nyugdíjas vagyok. Nincs olyan ambícióm, hogy technikai igazgató vagy televíziós szakértő legyek. A feleségem huszonkét évvel ezelőtt lemondott a munkájáról, hogy kövessen engem külföldre. Megígértem neki, hogy ötvenöt évesen abbahagyom az edzősködést, ehelyett még hatvanöt esztendősen is folytattam. Megérdemli, hogy a futballt nélkülözve folytassuk a közös életünket, nagyon boldog most” – mondta Van Gaal.

Az amszterdami születésű sportember játékos- és edzői pályafutása is jelentős, az 1978 és 1986 közötti időrést a Sparta Rotterdam középpályásaként töltötte, majd vezetőedzőként az Ajax, a Barcelona, az AZ, a Bayern München és a Manchester United kispadján ült, illetve szövetségi kapitányként irányította a holland válogatottat – egyebek mellett nyert Bajnokok Ligáját, UEFA-kupát, négy holland, két spanyol és egy német bajnoki címet. Legutóbb az Old Traffordon dolgozott, a manchesteri csapatot a 2015–2016-os idényben FA-kupa-győzelemre vezette.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik