Edzősors: „Ami számomra Magyarországon a Fradi, az Romániában a Dinamo”

Vágólapra másolva!
2017.09.20. 07:53
Ahogy arról kedden beszámoltunk, a Concordia Chiajna bejelentette vezetőedzője, Miriuta László távozását, aki a bukaresti Dinamóhoz tart – a váltásról a szakember is beszélt a Nemzeti Sport megkeresésére.

„Igen, eldőlt, én leszek a Dinamo edzője. Nagyon örülök neki, mert amit Magyarországon a Ferencváros, azt Romániában a Dinamo jelenti számomra” – jelentette ki lapunknak Miriuta László, miután kedd délután megegyezett a bukaresti klub vezetőivel. „Igen, eldőlt, én leszek a Dinamo edzője. Nagyon örülök neki, mert amit Magyarországon a Ferencváros, azt Romániában a Dinamo jelenti számomra” – jelentette ki lapunknak Miriuta László, miután kedd délután megegyezett a bukaresti klub vezetőivel.

Majd elnézést kért, mert szaladt vissza a részletekről tárgyalni. Egyébként is gyorsan történt minden. A Nagybányán született szakember vasárnap este még a Concordia Chiajna kispadján ült – hogy még egy csavart vigyünk a sztoriba, éppen korábbi csapata, a kolozsvári CFR volt az ellenfél. Az 1–0-s vereséget követően még szó sem volt arról, hogy a hétközi fordulóban (kapaszkodjanak meg: a Dinamo ellen…) már nem Miriuta László dirigálja a Bukarest melletti község együttesét, ám hétfőn beindult a „mocorgás”.

Ehhez persze az is kellett, hogy a román válogatottól búcsúzó Christoph Daum helyére Cosmin Contrát nevezze ki a szövetség, aki addig a Dinamo élén állt…

Az egyik napról a másikra a vezetőedzőjét elveszítő egyesület elöljárói nem sokáig vacilláltak, nyomban megkeresték „Lacit”, aki értesülésünk szerint nyitott is volt a váltásra.

Nem úgy, mint a Concordia elnöke, Cristian Tanase, aki közölte: „Miriuta szerződésben áll velünk. Én biztos nem, és tudtommal a klubunktól más sem mondta fel. Nem vagyunk könnyű helyzetben, főleg, hogy a Dinamo ellen játsszuk a következő meccsünket, és ha ő aznap már a másik kispadon foglalna helyet, az nagy hátrányt jelentene nekünk.”

Huszonnégy órával később már megenyhült az elnök, kedd délelőtt így nyilatkozott: „Megértem Miriutát, elfogadtam a lemondását, mert ez a legelegánsabb. Ennyivel tartozom neki mint edzőnek és mint embernek.”

Így hát nem volt akadálya annak, hogy a tréner elkötelezze magát a Dinamóhoz. A nagy rohanásban annyit még megtudtunk tőle, hogy a szerdai találkozót csak a lelátóról nézi végig (ezen a meccsen megbízott edző felel a bukaresti gárdáért), vasárnap, az FCSB (korábbi nevén a Steaua) elleni derbin debütál a pillanatnyilag a hetedik helyet elfoglaló együttes élén. Ha előre nem is akart inni a medve bőrére, egy szolid koccintás belefért kedd este: 49. születésnapján lett a Dinamo edzője.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik