Edzősors: a katariak felkérték Wengert kapitánynak – sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.01.08. 08:03
null
Arsene Wenger szövetségi kapitányként tér vissza? (Fotó: AFP)
Francia lapértesülés szerint Arsene Wenger, az Arsenal legendás trénere a katari labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya lehet.

 

A France Football úgy tudja, a 2022-es világbajnokság házigazdája megkörnyékezte a 69 esztendős francia szakembert, aki az előző idény végén, 22 év után távozott az angol élvonalbeli Arsenal éléről, s egyelőre nem talált magának új kihívást. Az elmúlt hónapokban Wengert – aki sohasem titkolta, szívesen dolgozna szövetségi kapitányként – a PSG-vel, a Milannal és a Bayern Münchennel is szóba hozták.

Katarban úgy tartják, a 2022-es torna egyik fő megítélési szempontja az lesz, miként teljesít majd a házigazda együttes. Állítólag a legutóbb a Monacót irányító Leonardo Jardim iránt is érdeklődtek már a katariak.

A katari válogatottat 2017 nyara óta a spanyol Félix Sánchez Bas irányítja, aki korábban a Barcelona utánpótlásában is dolgozott, 2006-tól pedig a katari korosztályos együttesekkel foglakozott. Katar szerdán kezdi meg szereplését a 2019-es Ázsia-kupán Libanon ellen.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik