Eduardo az Arsenaltól a Sahtarba igazolt

Vágólapra másolva!
2010.07.21. 18:23
A Sahtar Doneck labdarúgócsapata hivatalos honlapján bejelentette, hogy négyéves szerződést kötött az Arsenaltól érkező horvát válogatott csatárral, Eduardo da Silvával.

A Sahtar Doneck horvát válogatott játékossal erősödött. Az ukrán klub ma arról adott tájékoztatást, hogy négyéves szerződést kötött az Arsenal futballistájával, a brazil származású Eduardóval.

Eduardo Ukrajnában folytatja (Fotó: shakhtar.com)
Eduardo Ukrajnában folytatja (Fotó: shakhtar.com)

Az ukrán bajnokcsapat a hírek szerint 6 millió fontot fizetett az Arsenalnak Eduardóért, akinek 50 ezer font lesz a heti fizetése a Sahtartnál.

Eduardónak a donecki lesz a negyedik európai klubja a Dinamo Zagreb, az Inter Zapresic és az Arsenal után.

A támadó három évvel ezelőtt igazolt 7.5 millió fontért az Arsenalhoz, ahol a Barcelonához távozó Thierry Henry pótlása lett volna a feladata. Eduardo beépülését az első csapatba aztán több kisebb sérülés is hátráltatta, majd 2008 februárjában a Birmingham City elleni meccsen Martin Taylor brutális belépőjét követően nyílt síp- és szárkapocscsonttörést szenvedett.

Az ukrán csapaton – amely a hónap elején visszaigazolta Dmitro Csigrinszkijt a Barcelonától –  kívül az Aston Villa is próbálta megszerezni Eduardót, aki azonban a Sahtart választotta, így a Bajnokok Ligájában is bizonyíthat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik