Eb 2028: a románok a görögökkel pályáznának

Vágólapra másolva!
2020.04.03. 10:35
Miközben Romániában is teljesen leállt a sportélet, és a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokságot – amelynek Bukarest az egyik helyszíne – is elhalasztották egy évvel, a román sportminiszter újabb rendezést fontolgat. A novemberben kinevezett Ionut Stroe elmondása szerint már több délkelet-európai országgal is tárgyalt a 2028-as Eb közös megrendezéséről, és a tervezést csak a koronavírus-járvány szakította meg.

„Szívem szerint Görögországgal társulnék, de Bulgáriát és Szerbiát is bevehetjük. Ki kell használnunk a meglevő infrastruktúránkat” – nyilatkozta az Oltenia Tv-nek Stroe, aki szerint csak a járvány miatt maradt el a Bukarestbe vagy Kolozsvárra tervezett következő tárgyalási forduló, amelyre az adott országok sportminisztereit és labdarúgó-szövetségeik vezetőit hívta meg. „Szívem szerint Görögországgal társulnék, de Bulgáriát és Szerbiát is bevehetjük. Ki kell használnunk a meglevő infrastruktúránkat” – nyilatkozta az Oltenia Tv-nek Stroe, aki szerint csak a járvány miatt maradt el a Bukarestbe vagy Kolozsvárra tervezett következő tárgyalási forduló, amelyre az adott országok sportminisztereit és labdarúgó-szövetségeik vezetőit hívta meg.

A román sportminiszter szerint Románia a bukaresti Nemzeti Aréna (55 634 férőhely), a craiovai Ion Oblemenco Stadion (30 983) és a kolozsvári Cluj Arena (30 201) mellett a fővárosban most épülő (új) Ghencea Stadionnal (31 254) tudna beszállni a közös projektbe.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik