Sterling mesterhármasig jutott, Kalas öngólja már nem hiányzott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.22. 20:40
null
Raheem Sterling, a nap hőse (Fotó: AFP)
Az angolok öt góllal küldték haza a cseheket a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság A jelű selejtezőcsoportjának első fordulójában rendezett mérkőzésén.

 

EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
1. FORDULÓ
A-CSOPORT

Anglia–Csehország 5–0
(Sterling 24., 62., 68., H.Kane 45+2. – 11-esből,Kalas 84. – öngól)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Nem véletlenül tartják az angolokat aranyra esélyesnek az Európa-bajnokságon, a háromoroszlánosok az első félidőben fél gőzzel is eldöntötték a csehek elleni hazai selejtezőt.

Először Raheem Sterling talált be a tétmérkőzésen először kezdő Jadon Sancho remek passza után (az előző tizennyolc éves, odahaza ilyen találkozón kezdő ifjú egy bizonyos Michael Owen volt), majd a Sterling által összehozott büntetőt értékesítette Harry Kane.

Az első gól érdekessége, hogy az azt megelőző akcióban az angol válogatottból csak Dele Alli nem ért labdába az összesen 25 passz során, a portugál Artur Dias által könnyű szívvel befújt 11-es pedig sorozatban a 18. volt, amelyet értékesített Kane.

Ugyan két helyzettel kezdtek a fordulás után a csehek, de a védelmükben Filip Novák és Tomás Kalas egymást múlta alul, Raheem Sterling először egy szép, majd egy szerencsés góllal használta ki ezt.

Sterling három lövésből ért el mesterhármast, majd átadta a helyét a 18 éves újoncnak, Callum Hudson-Odoinak – még előtte állt be az írből angol válogatottá lett Declan Rice, aki tavaly három felkészülési mérkőzésen erősítette a „szomszédvárat”, de válthatott a FIFA engedélyével.

Hudson-Odoi egy „öngólpasszal” tette le a névjegyét: lövését védte Jirí Pavlenka kapus, Tomás Kalas meg jobbal öt méterről a bal alsóba lőtt mentés címén... 5–0, kiütés!

Az angolok sorozatban a 11. Eb-selejtezőjüket megnyerték, és egyhuzamban 19. alkalommal nem találtak legyőzőre ilyen kvalifikációs meccsen, legutóbb a horvátok verték meg őket a sorozatban. Még 2007-ben...

Ha már évek: 1881 óta nem volt egyszerre két 18 éves vagy annál is fiatalabb játékos az angol válogatottban, a 18 éves és 135 napos Hudson-Odoi pedig a legfiatalabb angol labdarúgó, aki tétmérkőzésen debütált nemzeti csapatában!

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A csoport másik mérkőzésén
Bulgária–Montenegró 1–1

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Anglia115–0+53
2. Montenegró111–101
Bulgária111–101
4. Koszovó00–000
5. Csehország110–5–50

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik