Dinamo Kijev: neves román edző veszi át az irányítást

I. M.I. M.
Vágólapra másolva!
2020.07.23. 15:30
null
Mircea Lucescu lett a Dinamo Kijev vezetőedzője (Fotó: AFP)
Az ukrán élvonalbeli Dinamo Kijev labdarúgócsapata hivatalos honlapján jelentette be, hogy Mircea Lucescu lett az új vezetőedző. A román tréner kettő plusz egy évre szóló szerződést kötött a fővárosi klubbal.

A Dinamo Kijev három nappal ezelőtt közölte, hogy a tavaly nyáron kinevezett Olekszij Mihajlicsenko szerződését felbontotta, mivel „a csapat irányításával nem az elvárt szinten teljesített”. A fővárosi együttes a 2019–2020-as idényben Ukrán Kupát nyert, a bajnokságban pedig ezüstérmes lett a Sahtar Doneck mögött.

Az új vezetőedző Mircea Lucescu lett, aki kettő plusz egy évre kötelezte el magát. A 74 éves román tréner játékosként hétszeres bajnok volt a Dinamo Bucuresti-tel, a válogatottban 70-szer lépett pályára, 9 gólt szerzett. Edzőként dolgozott többek között a Dinamo Bucuresti-nél, a Galatasaraynál, a Besiktasnál, az Internél, a Zenitnél és a Sahtar Donecknél is – az ukrán bajnokság nem lesz számára ismeretlen, hiszen a Sahtarral nyolc bajnoki címet nyert, valamint hat Ukrán Kupát, hét Szuperkupát és egy UEFA-kupát is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik