Di Matteo változtatásokat ígér, Ferguson elismeri a vereséget

Vágólapra másolva!
2012.11.18. 15:13
null
Di Matteo változtatásokat ígér (Fotó: Action Images)
Spanyolországban biztosan nyertek a nagyok, az angoloknál és az olaszoknál azonban több élcsapat is pontokat hullajtott. Vajon hogyan látta csapata vereségét Roberto Di Matteo, Sir Alex Ferguson, s hogyan látták a döntetlent a Milannál, illetve a Juventusnál? A Real Madridnál örülnek, hogy a csapat végig hajtott, míg a Barcánál nagy sikernek tartják, hogy a fáradtságot legyőzve is nyertek.

PREMIER LEAGUE

Nem a legjobb időszakát éli a Chelsea az angol bajnokságban, hiszen négy meccsen mindössze két pontot szerzett. A West Bromtól elszenvedett vereség után Roberto Di Matteo menedzser változtatásokat ígért.

Di Matteo nyugodtan nyilatkozott a meccs után, de a hírek szerint a játékosaival már nem volt ennyire megértő a zárt ajtók mögött.

„Ezen a pályán mindig nehéz dolgunk van, tavaly kikaptunk, és ezúttal is vesztesen távoztunk. Ha ilyen gólokat engedünk az ellenfélnek idegenben, azzal nagyon megnehezítjük a dolgunkat. Nem alakítottunk ki túl sok helyzetet, és azokat is jobban kellett volna kihasználnunk. Talán eljött az idő, hogy változtassunk a csapaton és a játékstílusunkon" – nyilatkozta Di Matteo.

„Valamilyen oknál fogva a november gyenge hónapunk, ez idén is bebizonyosodott. Felül kell vizsgálnunk a felállásunkat, és talán nagyobb hangsúlyt kell fektetnünk a védekezésre" – tette hozzá a Chelsea menedzsere.

Kollégája, Steve Clarke szerint a szurkolók ugyan álmodozhatnak, de ők megpróbálnak két lábbal a földön maradni.

„Elégedett vagyok, nagyszerű három pontot szereztünk, két szép gólt szereztünk, és végig jól zártunk hátul. Gondolhatunk-e már a Bajnokok Ligájára? Én nem tekintek annyira előre, meccsről meccsre haladunk. Ha a szurkolók szeretnének egy kicsit álmodozni, megtehetik, de mi próbálunk két lábbal a földön maradni" – értékelt Clarke, külön kiemelve a gólt szerző, hetek óta kiváló formában lévő Shane Longot, aki annak ellenére játszani akart, hogy a közelmúltban vesztette el a nagymamáját (emiatt „Rest In Peace Gran" feliratú pólóban szerepelt).

Megérdemelt norwichi győzelemről beszélt Sir Alex Ferguson, a Manchester United menedzsere, miután csapatával egygólos vereséget szenvedett szombaton idegenben.

„A Norwich megérdemelte a győzelmet, mert megdolgozott érte, még akkor is, ha mi többet birtokoltuk a labdát. Viszont nem alakítottunk ki elég gólhelyzetet, ez egyszerűen nem a mi esténk volt. Nagyszerű fejesből szerezték meg a győztes gólt, a kapusunk nem tehetett róla. Kalapot kell emelnünk az ellenfél előtt, nagyot küzdött, és a kapusa is remek napot fogott ki" – értékelt Ferguson, míg a Norwich mestere, Chris Hughton örül, hogy elkezdték gyűjtögetni a pontokat.

„Nagyszerű érzés, hiszen a Manchester Unitedet győztük le. A szezon elején volt pár gyengébb teljesítményünk, így fontos, hogy az utóbbi időben elkezdtük gyűjtögetni a pontokat. Bíztunk magunkban, de ha nem teljesítünk mindig ezen a szinten, akkor könnyen vereséget szenvedhetünk."

Az MU vereségével a Manchester City állt a tabella élére, Roberto Mancini pedig javuló formáról beszélt:

„Az utóbbi két meccsen, úgy látom, megváltozott valami. Olyan légkör uralkodik a csapatnál, mint egy éve. Nagyon fontos számunkra, hogy elkezdtünk jól játszani, és az elmúlt két találkozón hat gólt szereztek a támadóink – ez hiányzott korábban."

André Villas-Boas úgy látta, az 5–2-es vereség ellenére uralta csapata az Arsenal elleni rangadót:

„Szerintem nagyon jól játszottunk, az elsőtől az utolsó percig irányítottuk a játékot. Adebayor nem akart sérülést okozni Cazorlának, aki gyors volt, és azelőtt megtolta a labdát, hogy a játékosom odaért volna. A játékvezető hozott egy döntést, és felmutatta a piros lapot. Ilyen a futball, ezek bárkivel megtörténhetnek."

Arsene Wenger, az Arsenal menedzsere reméli, a siker nagyobb önbizalmat ad játékosainak:

„A második félidőben az előnyünk ellenére is idegesek voltunk, hiányzott a magabiztosság. Remélem, a győzelem révén előre tudunk lépni. A játék képe kétségtelenül megváltozott a kiállítás után. Ha ők úgy látják, hogy végig irányítottak, miközben a végeredmény 5–2 lett nekünk, nem foglalkoztat annyira."

A TABELLÁT ITT TEKINTHETIK MEG!

SERIE A

Allegri (balra) szerint túl sokat hibáztak
Allegri (balra) szerint túl sokat hibáztak

A Juventus gól nélküli döntetlent játszott a Lazióval a 13. fordulóban. Angelo Alessio, a torinóiak másodedzője szerint az eltiltott Andrea Pirlo nem hiányzott a csapatból.

„Sok helyzetünk volt, végig mi irányítottuk a találkozót, csak a gól hiányzott – nyilatkozta a Lazio elleni meccs után Angelo Alessio. – Andrea Pirlo eltiltott volt, de nem hiányzott, hiszen több ziccerünk volt, Leonardo Bonucci a kapufát is eltalálta. A Lazio nagyon defenzíven futballozott. Nekünk a saját játékunkra kell koncentrálnunk."

Vladimir Petkovic, a Lazio vezetőedzője elégedett volt az éllovas otthonában szerzett egy ponttal.

„Sikeresen vizsgáztunk, boldog vagyok, annak ellenére is, hogy szenvedtünk hátul – mondta az összecsapás után Vladimir Petkovic. – Próbáltunk támadni, de a Juventus túl erős volt, nyomás alatt tartotta a kapunkat az egész meccsen. Több hittel kell futballoznunk. A kapus és a védők jó teljesítményének köszönhetően egy pontot szereztünk. Szinte lehetetlen volt a Juve tizenhatosán belülre eljutni, nagyon agresszívan játszott a csapat, dicséretet érdemel."

Kettő kettes döntetlennel zárult a Napoli–Milan találkozó: Massimiliano Allegri, a Milan vezetőedzője szerint csapata túl sok hibát követett el. Walter Mazzarri, a nápolyi együttes trénere meg úgy véli, elvesztettek két pontot.

„Még mindig túl sok hibát követünk el. A második félidőben több olyan szituáció volt, amelynél a hibáinkat kihasználhatta volna a Napoli, és eldönthette volna a találkozót – mondta a mérkőzést követően Massimiliano Allegri. – Fel kell nőnünk, nem szabad ilyen egyéni hibákat elkövetnünk. A döntetlen igazságos eredmény abban a tekintetben, hogy milyen intenzitással játszottunk."

Mazzarri, a Napoli vezetőedzője szerint elveszítettek két pontot, sőt akár ki is kaphattak volna a piros-feketéktől.

„Ha egy csapat megszerzi a vezetést, majd kihagyja a helyzeteit, akkor egy olyan csapat ellen, mint a Milan, könnyen végezhet döntetlenre – mondta Walter Mazzarri. – Szégyen, ki is kaphattunk volna. Irányítanunk kellett volna a játékot, ehelyett gyorsan elrugdostuk a szabadrúgásokat. Jobban kontrázhattunk volna, ehelyett elveszítettünk két pontot."

A TABELLÁT ITT TEKINTHETIK MEG!

PRIMERA DIVISIÓN

Vilanova szerint nagy siker, hogy fáradtan is nyertek
Vilanova szerint nagy siker, hogy fáradtan is nyertek

A Real Madrid 5–1-re győzött a Bilbao ellen, és a blancók segédedzője, Aitor Karanka a meccs után elmondta, a legjobban az tetszett a szakmai stábnak a találkozón, hogy a csapat végighajtotta a mérkőzést.

„A legjobb az volt, hogy a meccs végéig megmaradt ez az intenzitás. De három null után veszélyes szakaszba léptünk, mivel a három egy után kaphattunk volna még egy gólt. Erről beszéltünk a szünetben, és a második félidőben jól védekeztünk, és irányítottuk a meccset" – mondta Karanka, akit persze a Cristiano Ronaldóval kapcsolatos pletykákról is megkérdeztek.

„Eleget beszéltünk már arról, hogy mit jelent számunkra Cristiano, tudjuk, mennyire fontos tagja a csapatnak. Ma nem szerzett gólt, de előkészített találatokat, és olyan nagyvonalú volt, mint még soha" – jelentette ki a szakember.

A Barcelona is győzött tegnap: a Pintér Ádámmal a soraiban felálló Real Zaragozát verte meg 3–1-re. A katalánok vezetőedzője, Tito Vilanova elmondta, nagy siker ez, mivel játékosai fáradtak voltak a válogatott meccsek miatt.

„Néha az emberek elfelejtik, hogy hat játékosunk a kezdőből Panamában is játszott a válogatottban. Ez nem kifogás a Zaragoza által állított akadályokra, de az az igazság, hogy ezek a játékosok túl vannak egy hosszú repülőúton, és kedden újabb fontos meccs vár rájuk, ismét egy hosszú utazással. Leo frissebb volt, mivel most nem kellett Dél-Amerikába utaznia" – mondta Vilanova.

A TABELLÁT ITT TEKINTHETIK MEG!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik