Dél-Korea: Szon nagy összeggel segít a tűzvészben bajbajutottakon

Vágólapra másolva!
2019.04.16. 14:56
Szon Hung Min, a Tottenham támadója 100 ezer fontot (35.5 millió forintot) adományozott a dél-koreai tűzvész áldozatainak. Április elejétől hatalmas erdőtűz pusztít az ázsiai ország északkeleti partvidékén, amely már 400 otthont tett lakhatatlanná, valamint két ember életét is követelte.  

Ez az összeg semmi ahhoz képest, amit az áldozatok elszenvedtek. Bár külföldön élek, mindig foglalkozom azzal, mi történik a hazámban” – mondta Szon a goal.com-nak.Ez az összeg semmi ahhoz képest, amit az áldozatok elszenvedtek. Bár külföldön élek, mindig foglalkozom azzal, mi történik a hazámban” – mondta Szon a goal.com-nak.

Azt gondolom, ez olyan cselekedet, amit meg kell tennem, ha valamilyen katasztrófa történik az országomban. Hiszem, hogy a pénz nem számít. A legfontosabb dolog, hogy tudom, valamit tennem kell az áldozatokért” – tette hozzá a Spurs támadója.

A nyomozók szerint a tűz április 5-én ütött ki Koszong megyében (Kangvon tartományban), közel az észak-koreai határhoz. Legalább 400 otthon teljesen leégett, több ezer embernek el kellett hagynia az otthonát. Az eddigi értesülések szerint két ember életét vesztette a tűzben.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik