Dél-Korea: pénteken rangadóval kezdődik a futballbajnokság

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.05.07. 16:47
Dél-Koreában pénteken újraindul a futballélet, az élvonalbeli bajnokság pedig egy igazi rangadóval veszi kezdetét.

Az élvonalnak számító K League 1 küzdelmei februárban kezdődtek volna, ám a koronavírus-pandémia miatt erre nem volt lehetőség. A távol-keleti ország viszont sikeresen küzdött a járvány ellen, így mostanra minden akadály elhárult az indulás elől.

Ugyanakkor nem a futballisták az úttörők, mivel a baseballbajnokság már kedd óta zajlik. A K League-ben pénteken a címvédő Csonbuk Motors és a Dél-koreai Kupa győztese, a Szuvon Bluewings csap össze egymással.

A sportélet szinte teljes egészében világszerte leállt az elmúlt két hónapban, így a dél-koreai bajnokság iránt jelenleg a szokásosnál nagyobb az érdeklődés. Ezt jól mutatja, hogy összesen tíz ország vette meg a sorozat közvetítési jogait, s a liga Twitter-oldalán és Youtube-csatornáján angol kommentárral nézhető meg a nyitómérkőzés.

A járvány miatt komoly biztonsági szabályokat vezettek be. A meccsek zárt kapuk mögött zajlanak majd, a játékosoknak tilos köpniük és a hosszú gólöröm is tiltva van, kézfogás helyett pedig fejbiccentéssel köszönthetik egymást a labdarúgók.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik