Dánia: rekordnyereséget könyvelt el Korcsmár klubja

Vágólapra másolva!
2018.10.12. 10:53
null
A klubnál büszkék arra, hogy a jó eredmények erős gazdasági teljesítménnyel párosultak (Fotó: fcm.dk)
Korcsmár Zsolt csapata, az FC Midtjylland 66.7 millió dán korona (2.8 milliárd forint) adózás előtti nyereséget könyvelhetett el a 2017–2018-as pénzügyi évben, és Rasmus Ankersen elnök szerint a klub erősebb, mint valaha.

 

 

A Midtjylland sajtóközleményéből az is kiderült, hogy a nyereséghez hozzájárultak a játékoseladások is, a klub többek között 9 millió eurót kapott Alexander Sörloth játékjogáért a Premier League-ben szereplő Crystal Palace-tól, 5.5 milliót Rasmus Kristensenért az Ajaxtól és 1.9 milliót Filip Novakért a Trabzonsportól.

„Büszkék vagyunk arra, hogy a nagyszerű sporteredmények erős gazdasági teljesítménnyel párosultak. Ez nagyszerű alapot jelent számunkra a következő évekre. Földrajzi elhelyezkedésünk miatt nem vagyunk olyan kiváltságosak, mint a dániai nagyvárosok klubjai, ezért más típusú üzleti modellt kellett kitalálnunk. Gazdaságilag erősebbek vagyunk, mint valaha, de ez nem jelenti azt, hogy fékezünk. Mind a sport-, mind a kereskedelmi részlegben óriási potenciál rejlik” – mondta Rasmus Ankersen, az igazgatótanács elnöke.

A klub vezetősége arra számít, hogy az elkövetkező pénzügyi évben ismét 30-40 millió korona adózás előtti nyereséget realizálhat.

Az FC Midtjylland a 2017–2018-as idényben bajnok volt, és 12 forduló után jelenleg is a dán liga első helyén áll.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik