DAC: Vida Kristopher gólt rúgott a Barca kapusának és sokat köszönhet Kluivertnek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.14. 09:05
Még csak 16 éves volt, amikor Hollandiába került, ahol megjárta a másodosztályt és az élvonalat is, majd a szlovák első osztályban szereplő DAC labdarúgója lett. Vida Kristopher jelenleg a csallóközi klub csapatkapitány-helyettese, a felvidéki szurkolók egyik kedvence. Dunaszerdahelyi otthonában látogattuk meg barátnője és kiskutyája társaságában a 23 esztendős középpályást, akit aztán bowlingozni is elkísértünk. Mesélt nekünk az FC Barcelona jelenlegi kapusának rúgott góljáról, egyik korábbi edzőjéről, Patrick Kluivertről, de szóba került a válogatott is. Még többet tudhat meg Vidáról a Nemzeti Sport pénteki számában!

Vida Kristopher egyetlen gólt szerzett a holland élvonalban, azt viszont sosem felejti el, hiszen éppen az Ajaxnak talált be a De Graafschap színeiben.

„Nagyon a fejemben van a pillanat. Azt se tudtam, mi legyen a gólöröm, olyan hirtelen jött. Ötvenötezer ember hirtelen elcsendesült. Egy-nullra vezetett az Ajax, ezzel egyenlítettem, egy-eggyel mentünk szünetre. A második félidőben kaptunk még egyet, de volt egy helyzetem, emlékszem, azt sem felejtem el. A tizenhatosról ráküldtem és Cillessen épphogy ki tudta tolni. A fejemben van mindig, hogy most a Barcelona kapusa, én meg gólt tudtam rúgni neki. Ezek szép pillanatok, és nem valószínű, hogy valaha is el fogom felejteni.”

A Twente utánpótlásában a holland szupersztár, Patrick Kluivert is volt az edzője.

„A legjobb jelző rá az, hogy játékos-edző volt. Hozta a labdákat, mindig játszott velünk. Ha volt egymás elleni játék, akkor örültünk, ha vele vagyunk, mert a másik csapat nem tudott nyerni, addig játszott, amíg ő nem rúgta az utolsó gólt. De szakmailag is jó edző. Akkor még létezett bajnokság a második csapatoknak, amit meg is nyert vele a Twente. Én akkor még inkább az U18-U19-ben voltam, úgyhogy nagyon sok edzésén nem vettem részt, mégis neki köszönhettem azt, hogy a harmadik évemben már a második csapatban futballozhattam, mert ő állított be tíz-tizenöt percre az utolsó fordulóban, és rúgtam egy gólt, adtam egy gólpasszt, nagyon jól ment. Aztán ő akarta, hogy a következő évben a második csapatban folytassam. Tényleg nagy szerepe volt abban, hogy így alakult a pályafutásom.”

Amiből egyelőre egy dolog hiányzik: a felnőttválogatottság.

„Teszem tovább a dolgom, remélem, ha akár most is a Slovan ellen sikerül betalálnom és jól megy, akkor azt biztosan a helyszínen fogja látni Rossi mester, és még jobban fel tudom magamra hívni a figyelmet. Mégiscsak a játékosa voltam, és tudja, hogy a játékrendszerébe, ha kétcsatáros, akkor beférnék. Úgyhogy remélem, lesz lehetőségem arra, hogy megmutassam magam a válogatottban.”

Vidát a jövőjéről is kérdeztük.

„Nem titok, hogy most hosszabbítottam a nyáron, de most is voltak megkeresések. Beszéltünk arról a klubbal, hogy ha a nyáron lenne komolyabb ajánlat, akkor ők is elgondolkodnának, mint például Bayónak volt a Celtic, ami akkora összeget jelentett, hogy nem lehetett nemet mondani. Nekem célom, hogy továbblépjek, ezt ők is tudják, és mondták, amikor ideigazoltam, hogy megpróbálnak felépíteni és visszaküldeni nyugatra egy olyan bajnokságba, egy olyan csapathoz, amelyikben még előrébb tudok lépni. Álomcsapat és -bajnokság mindig van, ez nálam a Premier League és a Tottenham, őket nagyon szeretem. Egy célt mindig ki kell tűzni, és ez szerintem elég magas cél ahhoz, hogy tudjak dolgozni érte.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik