DAC: Több százezer euró veszteségünk van – Világi Oszkár

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
Vágólapra másolva!
2020.08.07. 17:35
null
Kalmár Zsolt győzelemmel kezdené az új idényt (Fotó: Török Attila)
Vasárnap a szeredi együttes elleni hazai mérkőzéssel kezdi meg a 2020–2021-es bajnoki idényt a bronzérmes DAC.

 

A hétvégén megkezdődik a Fortuna Liga 2020–2021-es idénye, a legutóbbi kiírást a harmadik helyen záró DAC vasárnap a szeredi együttest fogadja az első fordulóban.

„Továbbra is érvényesek a megszorítások, a stadionok csak félig telhetnek meg. Mi vagyunk talán az egyetlen klub, amelyre kedvezőtlen hatással van ez az előírás, több százezer euró veszteségünk van – mondta a pénteki sajtótájékoztatón Világi Oszkár, a DAC tulajdonosa. – Idényről idényre erősödünk, és nagyon várjuk már az Európa-liga-kalandot, érdekes lesz, hogy egy meccsen dől majd el a továbbjutás a selejtezőben. A költségvetésünk? Jelenleg öt egész hat tized millió euró körül mozog. Ez természetesen változhat annak függvényében, hogy igazolunk-e vagy eladunk játékost, illetve hogy sikeresek leszünk-e a nemzetközi porondon. Köszönettel tartozunk szurkolóinknak, akik már négyezerkétszáz bérletet vásároltak – majdnem annyit, mint a legutóbbi idényben.”

HOLMAN DÁVID BEVETÉSRE KÉSZ

Szombaton 18 órakor a Nitra–Slovan Bratislava mérkőzéssel kezdődik meg a szlovák élvonal 2020–2021-es idénye. A címvédő pozsonyiaknál szerepel Holman Dávid, a 27 esztendős, ötszörös magyar válogatott támadó középpályás, aki felépült Achilles-ín-sérüléséből, és jó esélye van a kezdőcsapatba kerülésre. A felkészülési időszakban rendszeresen játszatta Ján Kozák vezetőedző.

Jan Van Daele sportigazgató elárulta, azon dolgoznak, hogy senki se igazoljon el a dunaszerdahelyi együttestől – mint ismert, Németh Krisztián napokban lejáró szerződését nem hosszabbította meg az egyesület, ő már nincs a keretben.

„A DAC-nál mindenki boldog, jó futballt játszunk, remek a hangulat a csapatnál, és mindent elkövetünk, hogy eredményesek legyünk az Európa-ligában – hangsúlyozta a sportvezető. – Hogy mi lesz Schäfer András sorsa, egyelőre nem tudjuk. Augusztus harmincegyedikéig az olasz élvonalbeli Genoa kölcsönjátékosaként szerepel nálunk, szeretnénk megtalálni a megoldást, hogy azt követően is nálunk futballozzon. Mindeközben azon dolgozunk, hogy egy-egy jó kapussal, szélső hátvéddel és támadóval erősödjön meg a keretünk.”

A sárga-kékek irányítását május végén átvevő Bernd Storck elmondta, hasznos volt számukra az egyaránt francia élvonalbeli Olympique Marseille (2–1) és Nice (0–6) elleni felkészülési mérkőzés, mert felmérhettek, hol tartanak a csapatépítésben, illetve mely területeken kell javulniuk. A magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya hangsúlyozta, valamennyi hazai bajnoki meccset meg kell nyerniük céljuk elérése érdekében.

„Nem lesz egyszerű vasárnap a Sered elleni nyitány, mert riválisunk kifejezetten védekező felfogásban lép pályára, de muszáj feltörni a védelmét, mert kell a három pont a rajton” – fogalmazott Bernd Storck.

Kalmár Zsolt, a DAC csapatkapitánya jó formában várja az idényt, de tudja, meg kell küzdeni a pontokért vasárnap (is).

„Az előző évadban nem tudtuk legyőzni a szeredi együttest, mert elpuskáztuk a helyzeteinket. Ezen feltétlenül változtatnunk kell. Nincs jobb annál, mint győzelemmel kezdeni a bajnokságot” – adta ki a parancsot a 25 esztendős középpályás.

SZLOVÁK FORTUNA LIGA
1. FORDULÓ
18.00:
Dunaszerdahely (DAC)–Sered – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik