DAC–Slovan: „Fradi–Újpest megsokszorozva”; „Ez lehet mind közül a legszebb Nélküled”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.15. 10:50
Azt már megszokhattuk, hogy a DAC–Slovan Bratislava mérkőzések a szlovák élvonal legnagyobb rangadóinak számítanak. De mostanra már nemcsak a körítés, a rengeteg anyaországi szurkoló vagy éppen az újabb stadionavató miatt: az első találkozik ugyanis a bajnoki tabella második helyezettjével. Vida Kristopher kijelentette: a bajnoki cím a céljuk, és ehhez mindenképpen nyerniük kell az éllovas ellen. A dunaszerdahelyi játékos szerint a teljesen elkészült Mol Arénában 12 ezer ember torkából az eddigi legszebb Nélküled hangozhat el a mérkőzés előtt.

Az NSO Tv stábjának Vida Kristopher elárulta: ahogy visszajöttek a téli szünetről, minden a Slovan elleni rangadóról szólt.

„Csak erre a mérkőzésre készülünk. Próbáljuk meglepni őket, mert nagyon fontos lesz ez a stadionavató, mert tényleg kell ez a győzelem ahhoz, hogy versenyben tudjunk maradni a bajnoki címért.”

Ami kimondott cél a csapatnál. „Nagyon szeretnénk megnyerni a bajnokságot, igyekszünk megtenni mindent. Lehetséges, hogy az összes meccsünket meg kell ahhoz nyernünk, hogy bajnokok legyünk. Kicsi rá az esély, hogy sikerüljön, de szerintem nagyon jó úton haladunk, a felkészülés nagyon jól sikerült Törökországban, úgyhogy ki lehet mondani: célunk megnyerni a bajnoki címet!”

Arra is megkértük, mondja el, hogyan telnek a rangadó előtti napok Dunaszerdahelyen.

„Ilyenkor pezseg az egész város, mindenki próbál jegyet szerezni, mert nagyon hamar elfogynak. Most azért több lehetőség van, mert, ugye, átadják az egész stadiont és lesz legalább tizenkétezer ember. Úgyhogy nagyon szeretnék, hogyha megnyernénk ezt a meccset, talán fontosabb nekik, hogy a Slovant megverjük,mint az egész bajnokság.Folyamatosan kapjuk az üzeneteket, szeretnének velünk kommunikálni és folyamatosan biztatni minket, hogy ott lesznek, szurkolni fognak és nyerjük meg ezt a meccset.”

A videóban Vida arról is kifejti a véleményét, hogy hasonlítható-e ez a derbi a Fradi–Újpesthez, illetve a DAC játékosaként hozzá lehet-e szokni a Nélküledhez vagy minden alkalommal libabőrös lesz tőle az ember.

A DAC–Slovan rangadót a szlovák bajnokság 19. fordulójában szombat délután 16 órától rendezik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik