Niklas Sommer a DAC-nál folytatja a pályafutását (Fotó: Lelkes Ernő)

 

A 22 éves, többszörös német utánpótlás-válogatott jobbhátvéd az 1. FC Nürnbergnél nevelkedett, legutóbb a harmadosztályú SG Sonnenhof Grossaspachnál szerepelt.

„Elsősorban nagyon örülök ennek az új tapasztalatnak, amely előrelépést jelent a pályafutásomban. Ez lesz az első alkalom, hogy légiósnak állok. Bízom benne, hogy képes leszek segíteni a csapatnak a további jó szereplésben, és hogy sikeres idényt abszolválhatunk. Szeretnék sok szép pillanatot átélni a csapattársaimmal és trófeákat nyerni. A pályán az elsőtől az utolsó percig mindent beleadok. Imádom a győzelmeket, gyűlölöm a vereségeket – ilyen a mentalitásom” – idézi Sommert a DAC hivatalos oldala.

„Niklas nagyon érdekes játékos számunkra. A múlt szezonban a német harmadosztályban szerepelt, azt megelőzően a Nürnberg akadémiáján nevelkedett, ahol kiváló alapokat kapott arra, hogy jobbhátvédként futballozhasson. Egy fiatal játékossal erősödtünk, és azt gondolom, hogy szép jövő áll előtte” – mondta Bernd Storck vezetőedző az új igazolásáról.

Sommer a 2-es számú mezben futballozik majd Dunaszerdahelyen, és akár már csütörtökön, a LASK elleni Európa-liga-mérkőzésen bemutatkozhat.