DAC: mindhárom magyar légiós gyönyörű gólt lőtt!

Vágólapra másolva!
2019.11.09. 18:55
null
A három gólszerző a meccs után (balról jobbra): Vida Máté, a lecserélt Vida Kristopher már civilben és Kalmár Zsolt (Fotó: Duducz Tibor)
Kalmár Zsolt, Vida Kristopher és Vida Máté egyaránt gyönyörű gólt szerzett, csapatuk, a dunaszerdahelyi DAC 3–1-re győzött vendége, a trencséni csapat ellen a szlovák élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Fortuna Liga) 15. fordulójának szombati játéknapján, és a zsolnaiak vereségét kihasználva feljött a tabella második helyére.

November 9-e a DAC-szurkolók számára mindörökre az „évszázad mérkőzéséről”, a Bayern München dunaszerdahelyi vendégjátékáról marad nevezetes. Harmincegy évvel ezelőtt, 1988 őszén látogatott Csallóközbe a bajor topcsapat, mégpedig az UEFA-kupa 2. fordulójának visszavágójára.

A kétgólos Bayern-győzelmet 15 572 néző látta. Nagyon-nagyon sokáig ez marad a legmagasabb nézőszám Dunaszerdahelyen… Szombaton „csak” 7027-en látogattak ki a Mol Arénába, de ez a szám így is a legmagasabb volt a hétvégi Fortuna Liga-meccseken.

A dunaszerdahelyi mester, Peter Hyballa a múlt heti találkozóhoz képest felforgatta a DAC összeállítását. Többek között Vida Máté a cserepadra került, csak a 70. percben lépett pályára, Kalmár Zsolt pedig előretolt csatárt játszott.

Nagyon jól indult a találkozó a hazaiak számára, a 3. percben Vida Kristopher mellel levette a labdát, majd 12 méterről a kapuba bombázott (1–0). A DAC hazai pályán 208 perc után szerzett ismét gólt. Negyedóra játék után a vendégek egyenlítettek, és ez egy időre kizökkentette a sárga-kékeket – a lehetőségek megvoltak, de a szünetig újabb gól nem esett.

Nem úgy a fordulás után! Előbb az 57. percben Kalmár Zsolt parádésan, hanyatt vetődve lőtt a kapuba (2–1), majd jött a csereként beálló Vida Máté, és balról, 14 méterről betekerte a labdát a hosszú sarokba (3–1).

Ez volt a DAC 51. bajnoki meccse a Mol Arénában. Az elsőn is a Trencsént múlta felül (2–0), és egészen szombatig kellett várni, hogy hazai pályán ismét legyőzze ezt a riválisát.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA (Vida K. gólja 0:10-től, Kalmár gólja 3:10-től, Vida M. gólja 5:15-től)

SZLOVÁKIA, FORTUNA LIGA
15. FORDULÓ
FC DAC 1904 (Dunaszerdahely)–Trencín (Trencsén) 3–1

DAC:
Kalmár Zsolt végigjátszotta a mérkőzést és gólt szerzett, Vida Kristopher szintén kezdett és gólt szerzett, a 65. percben lecserélték, Vida Máté a 70. percben állt be, és ő is lőtt egy gólt.

További eredmények
Zilina (Zsolna)–Ruzomberok (Rózsahegy) 1–2
Senica (Szenice)–Zemplín Michalovce (Nagymihály) 4–0
Sered (Szered)–Nitra (Nyitra) 0–1
Spartak Trnava (Nagyszombat)–Pohronie (Garamszentkereszt) 3–2
Vasárnap
15.00:
Zlaté Moravce (Aranyosmarót)–Slovan Bratislava (Pozsony)
Az élcsoport:
1. Slovan 35 pont (14 mérk.), 2. DAC 32, 3. Zilina 30, …8. Trencín 17

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik