DAC: Klopp korábbi segítője lett Marco Rossi utódja – hivatalos

Vágólapra másolva!
2018.07.16. 23:59
null
Peter Hybala lett a dunaszerdahelyiek vezetőedzője (Fotó: fcdac.sk)
Megtalálta a magyar labdarúgó-válogatott irányítását átvevő Marco Rossi vezetőedző utódját a Dunaszerdahelyi AC, Világi Oszkár tulajdonos a klub a bajnoki szezont megelőző, hétfő sajtótájékoztatóján mutatta be Peter Hyballát – adta hírül a DAC honlapja.

 

A negyvenkét éves német szakember két évre szóló szerződést kötött a klubbal. A DAC újdonsült mestere immár huszonhat éve edzősködik, és Szlovákia az ötödik olyan ország lesz számára, ahol munkát vállal. A Wolfsburg, Dortmund – itt Jürgen Klopp segítője volt, az U19-eseket edzette –, Bielefeld, Salzburg vagy a Leverkusen ifjúsági együtteseit irányító Hyballa olyan játékosokkal dolgozott együtt a múltban, mint például Mario Götze, Emre Can, Szon Hung Min vagy Julian Brandt – mutatta be új mesterét a DAC klubhonlapja.

A Bundesliga második vonalában szereplő Alemannia Aachen gárdájánál asszisztensként 34 évesen ő volt Németország legfiatalabb professzionális edzője. Hasonló szerepkörben dolgozott a Bayer Leverkusen csapatánál is, amellyel sikerült bejutnia a Bajnokok Ligája csoportkörébe. Három különféle élvonalban szerepelt vezetőedzőként – a Ramblers Windhoek együttesét a namíbiai, a Sturm Grazot az osztrák, míg a NEC Nijmegent a holland első ligában irányította. A profi licencet tizenhárom esztendővel ezelőtt szerezte meg a nagy presztízsű német edzőiskolában, és az elmúlt hónapokban a Német Labdarúgó-szövetség (DFB) lektoraként tevékenykedett. A DFB vezető instruktoraként ő volt a német edzők képzésének az egyik vezetője – tette hozzá az fcdac.sk.

„Az új edzővel való beszélgetések során végig az a remek érzésünk volt, hogy egy igazi szakértővel és profival van dolgunk, aki nagyon szeretne a csapatunkkal dolgozni és átadni a rengeteg tapasztalatát. Számunkra az ő profilja volt fontos. Pályafutása során főleg fiatal gárdákkal dolgozott, és az általa előnyben részesített játékstílus tekintetében rugalmas edző, ami jó alap lehet Marco Rossi munkájának folytatásához” – idézi Jan Van Daele szavait a klubhonlap.

„Több élcsapatban is megfordult, közelről megismerhette azok filozófiáját, amely hozzánk is közel áll. Ez pedig a mérkőzéseken és az edzéseken alkalmazott magas intenzitás és a letámadás, tehát a német labdarúgás tipikus elemei, amelyeket Jürgen Kloppnak köszönhetően Angliából is ismerhetünk. Mindent egybevetve, Peter Hyballa kiválasztásakor fontos szempont volt az elméleti tudása és a német futballkörnyezet ismerete, a hosszú éveken át tartó, fiatalokkal való munka és a topklubokból hozott tapasztalatok. Sikerült meggyőznünk őt a projektünkkel, ami miatt úgy döntött, hogy otthagyja a Német Labdarúgó-szövetségben betöltött pozícióját, és elfogadja az általunk ajánlott kihívást. Azt kívánjuk neki, hogy gyorsan érezze magát otthon Dunaszerdahelyen és képes legyen csapatunkkal elérni a kitűzött célokat” – tette hozzá a DAC sportigazgatója.

Peter Hyballa a Dinamo Tbiliszi elleni idegenbeli Európa-liga-visszavágó után veszi át a csapatot, így az a meccs lesz a magyar válogatotthoz távozó Marco Rossi utolsó fellépése a DAC vezetőedzőjeként.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik