Csíkszereda: újabb bukaresti csapatot győztek le

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2019.10.19. 17:59
null
Fotó: FK Csíkszereda Facebook
Továbbra is a bukaresti csapatok rémének számít az FK Csíkszereda a román labdarúgó-bajnokság másodosztályában – ezt szombaton a mezőny legnagyobb múltú klubja, a háromszoros bajnok és 13-szoros kupagyőztes Rapid tapasztalta meg.

 

Három nappal a Daco-Getica elleni fővárosi siker után a szeredai együttes nem csupán egyenrangú ellenfele volt a feljutásra hajtó vendégcsapatnak, hanem a második félidő helyzetei alapján teljes mértékben rászolgált a sikerre.

A gólszerzési lehetőségekben szegény első játékrészben Pintér Norbert volt a hazai csapat legveszélyesebb támadója, a másodikban viszont Kálmán Szilárd távoli lövései okozták a legtöbb gondot a bukaresti csapatnak. Az FK középpályása a 66. percben jó harminc méterről eleresztett bombája után csak a bal kapufa akadályozta meg a hazai vezetést, a 79. percben pedig szabadrúgása után hárított Virgil Draghia, a Rapid kapusa.

Egy perccel később a jobbról érkező beadást hárítani próbáló Rares Lazar a labda helyett Bara Levente lábába rúgott egy hatalmasat, s a büntetőbőlMajzik Adrián belőtte a csíkiak győzelmét jelentő gólt.

A hátralevő időben az FK védelme helyzetet sem engedélyezett a Rapidnak, így sorozatban négy hazai döntetlen után újra három ponttal gazdagodott a székelyföldi együttes, amely immár a 11. helyen áll a húszcsapatos Liga 2-ben.

ROMÁNIA
LIGA 2, 13. FORDULÓ
FK Csíkszereda–Rapid 1–0
(Majzik 81. – 11-esből)
Az állás: 1. Mioveni 26 pont, 2. Turnu Magurele 26, 3. Metaloglobus 22, …11. Csíkszereda 16

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik