Csíkszereda: hatalmas pofont kaptak az aradi vendégektől

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2020.02.24. 18:37
null
Akcióban a fehér mezes aradiak (Fotó: Pál Zoltán/FK Csíkszereda)
Nemcsak hazai veretlenségét vesztette el első 2020-as mérkőzésén hétfő délután az FK Csíkszereda, hanem az idény legsúlyosabb pofonját kapta a román labdarúgó-bajnokság másodosztályának (Liga 2) élén álló UTA-tól.

 

Az aradi együttes az első perctől kezdve uralta a mérkőzést: nemcsak a játékosok tudása közti különbség volt egyértelmű, hanem a csapatjáték minőségében is. A csíki védelemnek ugyan sikerült korlátoznia a vendéghelyzetek számát, ám az UTA szinte tökéletesen élt a lehetőségeivel: az első félidőben négy lövésből szerzett három gólt.

Csupán Romario Moise szabadrúgása nem találta el a kaput a 3. percben, viszont a középpályás a meccs első szögletét már tökéletesen adta be, és a hosszú oldalon érkező Florin Ilie négy méterről a hálóba fejelte a labdát. Az első negyedórában csak védekező FK is próbált támadni, de egyetlen lehetősége Kálmán Szilárd szabadrúgása volt: a 30 méterről rálőtt labdát Florin Iacob kapus ütötte ki a jobb alsó sarok előtt.

Az UTA viszont nem kegyelmezett, a 33. percben Moise lőtte nyolc méterről a jobb felsőbe Marius Tomozei visszatett labdáját, majd tíz perc múlva Alexandru Ionita lépett ki a hazai védők közül, és a bal alsó sarokba helyezett.

Valentin Suciu, az FK edzője hiába cserélt be szünetben két friss támadót, Juan Bauza és Magyari Szilárd is csak a tizenhatoson kívüli, erőtlen lövésekkel próbálkozott. Az UTA kapitánya, Cristian Melinte viszont bombagólt lőtt egy legurított szabadrúgásból, majd Moise újabb gólpasszt adott, és Valentin Buhacianu külsővel a bal sarokba tekerte a labdát.

A hazai tábor kedvét azonban ez sem törte le, az utolsó percig biztatta a szeredai csapatot, pedig az UTA-tól a csereként beálló David Miculescu is betalált egy futtából leadott lapos lövéssel, amely után a labda a bal kapufáról pattant a hálóba.

Bálint László aradi edző pedig az FK-tól nem a legtisztább módszerekkel elcsábított Szufian Dzsebari becserélésével forgatta meg a kést a szeredai szívekben, a spanyol-marokkói játékost el is küldték melegebb éghajlatra a meccset végigfagyoskodó csíki nézők.

ROMÁNIA
Liga 2, 22. forduló
FK Csíkszereda–UTA 0–6
(Ilie 11., Moise 33., Ionita 43., Melinte 54., Buhacianu 58., Miculescu 74.)
Az élmezőny: 1. UTA 44 pont, 2. Mioveni 37, 3. Rapid 35, …15. Csíkszereda 22

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik