Cristiano Ronaldótól Zsóri Dánielig – tízéves a Puskás-díj

B. Z.B. Z.
Vágólapra másolva!
2019.10.20. 12:51
null
Sepp Blatter, Orbán Viktor és Puskás Ferencné Felcsúton
Idén jelöltek először magyar játékost a Csorba István ötletéből létrehozott Év gólja díjra, Zsóri Dániel Lionel Messit megelőzve kapta meg az elismerést.
A PUSKÁS-DÍJ EDDIGI GYŐZTESEI
Cristiano Ronaldo (portugál, 2009)
Hamit Altintop (török, 2010)
Neymar (brazil, 2011)
Miroslav Stoch (szlovák, 2012)
Zlatan Ibrahimovic (svéd, 2013)
James Rodríguez (kolumbiai, 2014)
Wendell Lira (brazil, 2015)
Mohd Faiz Subri (maláj, 2016)
Olivier Giroud (francia, 2017)
Mohamed Szalah (egyiptomi, 2018)
Zsóri Dániel (magyar, 2019)

Sepp Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) akkori elnöke 2009. október 20-án, a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémián jelentette be a FIFA Puskás-díj megszületését Puskás Ferencné, illetve Orbán Viktor, az akadémia alapítója jelenlétében. A globális góllövői díj elnevezésének ötlete az azóta elhunyt Csorba Istvántól származik, és Szöllősi György, lapunk főszerkesztője karolta fel, majd érte el a FIFA elnökénél Puskás Ferencné és az MLSZ segítségével az azóta világsztárok vitrinjébe is bekerülő kitüntetés létrejöttét.

A FIFA futballbizottsága minden évben tíz gólt jelöl, amelyekre a világszövetség honlapján szavazhatnak az olvasók (a szabály idén a tekintetben változott, hogy a legjobb három közül már a FIFA-legendák szakértői bizottsága választotta ki a győztest), a három legtöbb voksot kapó gól szerzője közül a végső győztes kilétére a FIFA éves díjkiosztó gáláján derül fény az élő televíziós adásban.

A Puskás-díjra idén jelöltek először magyar játékost, és a Debrecen–Ferencváros NB I-es bajnoki mérkőzést a hazaiak javára a hosszabbítás perceiben eldöntő 18 éves Zsóri Dániel meg is kapta a díjat a milánói gálán – az ötszörös aranylabdás Lionel Messit előzte meg.

SZAVAZÁS

Ön szerint ki szerezte az eddigi legszebb Puskás-díjas találatot?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik