CR, Benítez és a magyarok – 6 karácsonyi csoda a futballvilágból

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.12.24. 15:09
null
CR, Benítez és a magyarok – 6 karácsonyi csoda a futballvilágból (Fotó: NSO)
Karácsony a szeretet ünnepe, ilyenkor csak a jóra, a szépre szabad emlékezni. Íme, hat futballcsoda, amitől mindenkit átjárhat a pozitív életszemlélet! Mert amíg Rafa Benítez a kispadon ül, CR pedig esélyes az Aranylabdára, addig nincs mitől félnie senkinek!

1. CRISTIANO RONALDO AZ ARANYLABDA-LISTÁN

Lionel Messi, Neymar és a harmadik kerék. A világ legelvakultabb Real Madrid- és Cristiano Ronaldo-imádója is elismeri, a portugál klasszisnak semmi keresnivalója a következő Aranylabda-díjátadón.

Csoda I. (Fotó: Reuters)
Csoda I. (Fotó: Reuters)

Ő a világ egyik legjobb játékosa? Igen! De ettől még az az ember, aki az Eibar és a Malmö ellen tud csak bombaformában játszani, a Barcelona ellen pedig felveszi a láthatatlanná tévő köpenyét, nem kell, hogy kötelező szereplője legyen a gálának.

2. RAFA BENÍTEZ A REAL MADRID KISPADJÁN ÜL

Legyünk őszinték, nem sokan hittek a spanyol mesterben, amikor Florentino Pérez mosolyogva bejelentette az érkezését. Carlo Ancelotti érthetetlen távozása után egy kicsit olyan volt a helyzet, mintha a blancók a Ferrariról egy Trabant kombira váltottak volna.

Csoda II. (Fotó: Reuters)
Csoda II. (Fotó: Reuters)

És aki nem hitt benne, annak igaza is volt. Benítezben ráadásul a játékosai sem hisznek, képtelen csapatot faragni a sztárokkal tarkított névsorból, a taktikai repertoárjától pedig minden királyinak nyílik a blancobicska a zsebében. De még mindig ott van, sőt, Pérez állítólag továbbra is bízik benne. Eközben Zinedine Zidane a második csapatot edzi, Ancelotti pedig még mindig munkanélküli – bár nyártól már a Bayern München kispadján láthatjuk. Aki azt mondja, hogy csodák nincsenek, gondolkodjon ezen egy kicsit…

3. A PREMIER LEAGUE TABELLÁJA

Ha valaki azt mondta volna, karácsony táján úgy fog kinézni az angol bajnokság élcsoportja, ahogy most, azt mondtuk volna neki, a drog rossz. Ehhez képest az ötödosztályból kihalászott Jamie Vardyval a fedélzeten a Leicester az Arsenal, a Manchester City, a Manchester United és a Tottenham előtt vezeti a tabellát és esze ágában sincs lemondani a bajnoki címről.

Csoda III. (Fotó: Reuters)
Csoda III. (Fotó: Reuters)

Teljesen jogos, hiszen nem is olyan rég bajnok volt a csapat. Igaz a másodosztályban. Persze a Premier League-ben is akad dobogós helyük. Ki ne emlékezne az 1928–1929-es idényre, amikor a Sheffield Wednesday mögött és az Aston Villa előtt ott tanyáztak a tabella elején?

4. EZEK A JÁTÉKOSOK MÉG MINDIG TÖBBET KERESNEK EGY HÉT ALATT, MINT BÁRMELYIKÜNK EGÉSZ ÉLETÉBEN

Wayne Rooney, Radamel Falcao, Mario Balotelli, Eden Hazard – futballisták, akik pont olyan hasznosak, mint a kisunokák a mákdarálóval bejglikészítéskor. Mindig ott vannak szem előtt, elkényeztetik őket, de igazából semmit sem csinálnak.

Csoda IV. (Fotó: Twitter)
Csoda IV. (Fotó: Twitter)

Wayne Rooney: 12 bajnoki, 2 gól. Fizetése: 430 millió forint/hó.
Radamel Falcao: 9 bajnoki, 1 gól. Fizetése: 240 millió forint/hó.
Mario Balotelli: 4 bajnoki, 1 gól. Fizetése: 60 millió forint/hó.
Eden Hazard: 16 bajnoki, 0 gól. Fizetése: 345 millió forint/hó.

És a világ királyáról sem szabad megfeledkeznünk. Ott van ugyanis Emmanuel Adebayor, aki annyira rosszul játszott, hogy azért fizet neki a Tottenham, ne futballozzon.

Adebayor: 0 bajnoki, 0 gól. Fizetése: 170 millió forint/hó.

5. DÁRDAI PÁL ÉS A HERTHA

Őszintén megmondjuk, nem értjük. A németek sem értik, hogyan, de Dárdai Pál Hertha BSC-je ott van a Bundesliga tabellájának dobogóján, és ott is telel. Az a csapat, amelynél nem is olyan rég még azért imádkoztak, hogy ne essenek ki a másodosztályba.

Csoda V.
Csoda V.

Az a csapat, amely a nyáron azon izgult, lesz-e szponzora az idényre, vagy „üres” mezzel és pénz nélkül kell játszania. A csapat, amely a nyári átigazolási időszakban 6.8 millió eurót költött, ami egy Bayernnél egy fél játékosra is kevés lenne.

A megoldás? Németországban ez a válasz:

„Köszönjük, Dárdai, Önt Isten küldte a csapathoz!”

6. A MAGYAR VÁLOGATOTT

Egy igazi karácsonyi csoda megelőlegezve novemberben. Nem tudjuk, ki és mekkora összeget helyezett el a kívánságkútban, de az biztos, hogy a magyar csapat végre megcsinálta, ott van az Európa-bajnokságon.

Csoda VI. (Fotó: NS-archív)
Csoda VI. (Fotó: NS-archív)

Érdekel ezek után bárkit a Premier League tabellája vagy CR Aranylabdája?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik