Copa: Messi kiakadt, korrupt tornát emleget, amit „úgyis Brazília nyer”

H. K.H. K.
Vágólapra másolva!
2019.07.07. 07:51
null
Lionel Messinek megvan a véleménye a játékvezetésről (Fotó: AFP)
Lionel Messi, az argentin labdarúgó-válogatott sztárja korrupt játékvezetésről beszélt a 2019-es Copa América kapcsán – a 32 éves támadó szerint csak Brazília nyerheti meg a tornát.

Mint ismert, Argentína viharos körülmények között 2–1-re legyőzte Chilét szombat este, a Copa bronzmérkőzésén. A találkozón a játékvezető Gary Medelt és Messit is kiállította.



A Barcelona klasszisa ezt követően nem vett részt az éremátadáson, amit meg is indokolt: kiakadt, korruptnak nevezte a játékvezetők ténykedését a tornán, rámutatva, hogy az egész eseményen Brazília malmára hajtják a vizet.

„Nem kell részt vennünk abban a korrupcióban, amit elszenvedtünk ezen a tornán – idézi Messit az As.Továbbjuthattunk volna, de nem engedték, hogy ott legyünk a döntőben. A lényeg, hogy a csapat végül is jól teljesített. Talán az egész előre el volt rendezve, és azért szenvedtem el a történteket, amit az imént mondtam.”

Az argentin támadó hozzátette, hogy Medel mindig a határon játszik, de úgy véli, a vitatható kiállításnál neki és a chilei védőnek is sárgát kellett volna kapnia.

„Az egész tornán nyomják Brazíliát, de a döntőben remélhetőleg már nem befolyásolja a játékvezető és a VAR a dolgokat, hagyják, hogy Peru futballozhasson, bár szerintem ez valószínűtlen.”

COPA AMÉRICA, BRAZÍLIA
A 3. HELYÉRT
Argentína–Chile 2–1
(Agüero 12., Dybala 22., ill. Ar. Vidal 59. – 11-esből)
Kiállítva: Messi, ill. Medel (mindkettő a 37. percben)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik