Copa América: Messit nagyon bántják ezek a hírek – Suárez

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.15. 11:01
null
A dörzsölt Luis Suárez kiváló erőnléti állapotban várja a Copa Américát, és mindent megtesz annak érdekében, hogy ismét a földrész trónjára vezesse az uruguayi válogatottat (Fotó: AFP)
Az FC Barcelona csatára, Luis Suárez szerint az uruguayi válogatott elég erős ahhoz, hogy megnyerje a Copa Américát.

 

– Tényleg azért műttette meg a klubidény vége előtt a térdét, hogy felépüljön a Copára?
– Évek óta szenvedtem a jobb térdemmel, a Liverpool FC elleni Bajnokok Ligája-meccs után nagy fájdalmaim voltak. A műtét elkerülhetetlen volt, ezért feküdtem kés alá, nem a Copa América miatt – mondta a FOX Sportsnak adott interjúban Luis Suárez.

Milyen állapotban van?
– A regeneráció jobban sikerült, mint vártam, és szükségem is volt erre a néhány hétre, hogy feltöltődjek. Kimerítő idényünk volt a Barcával, és sokat tanultam a tavalyi világbajnokságból. Akkor egyáltalán nem pihentem, amikor volt egy szabad hetünk, akkor is megállás nélkül edzeni akartam. A tornán kimerülten játszottam, nem voltam jó formában.

Egyetért azzal, hogy Uruguay a Copa egyik legnagyobb esélyese?
– Nem mi vagyunk a favoritok, de kétségtelenül az esélyesek közé tartozunk. Uruguay büszkélkedhet a legtöbb Copa América-győzelemmel, és remek futballistáink vannak, minden adva van ahhoz, hogy megnyerjük.

EGYBŐL EGY
A 32 éves Luis Suáreznek ez lesz a második Copa Américája, 2011-ben aranyéremig vezette Uruguayt. Az akkor a Liverpoolban futballozó csatár szerezte az egyenlítő gólt a Peru elleni csoportmeccsen (1–1), majd duplázott a Peru ellen 2–0-ra megnyert elődöntőben, a Paraguay elleni fináléban góllal és gólpasszal vette ki részét a 3–0-s sikerből. A 2007-es torna idején az U20-as válogatott tagja volt, 2015-ben a világbajnokságon kapott kilenc válogatott mérkőzésre szóló eltiltása miatt nem játszhatott, és bár a legutóbbi, 2016-os Copán kerettag volt, sérülés miatt egyetlen percet sem kapott a csoportkörben búcsúzó együttesben.

Mit szólt ahhoz, hogy Lionel Messi szerint Argentína nem tartozik az esélyesek közé?
– A válogatott jelentős átalakuláson ment keresztül, több tapasztalatlan játékos van a keretben, valószínűleg nem akart rájuk túl nagy terhet rakni. Ettől még nyilvánvaló, hogy Argentína az esélyesek között van, elvégre náluk játszik a világ legjobbja.

Messivel baráti viszonyt ápolnak. Igaz a pletyka, hogy ő állítja össze a válogatottat?
– Ezt nem tudom róla elképzelni, és tudom, mennyire bántják ezek a hírek. Sokszor mondják, az ő barátai szerepelnek a válogatottban, de ez nevetséges. Öt éve együtt edzem és játszom vele a Barcában, soha semelyik játékosról vagy edzőről nem mondott egyetlen rossz szót sem.

Ha már szóba hozta az FC Barcelonát: gondolta volna, hogy három-nullás előnyről kiesnek a Liverpool elleni BL-elődöntőben?
– Elképzelhetetlennek tartottam. A kiesés után napokig semmihez sem volt kedvem, legszívesebben eltűntem volna a világ elől. A 2014-es világbajnokság utáni eltiltásom mellett ez volt karrierem mélypontja.

Giorgio Chiellini megharapásáért kilenc válogatott meccsre és négy hónapra szóló eltiltást kapott – hogyan élte meg azt az időszakot?
– Eleinte a feleségemnek sem ismertem el, mit tettem, de legbelül tudtam, mekkorát hibáztam. Az viszont bántott, ahogy az ügyet kezelték. Egyetlen stadionba sem léphettem be, nem mehettem el az unokaöcsém meccsére, a kislányom meg azt kérdezgette, miért vagyok más ruhában, mint a többi Barcelona-játékos. Volt egy rövid időszak, amikor azt hittem, vége a karrieremnek. Elsírtam magam, amikor megtudtam, hogy a Barca szerződtet.

Hogyan emlékszik vissza a nyolc évvel ezelőtt megnyert Copa Américára?
– A dél-afrikai világbajnokságon szereplő csapat magja egyben maradt, önbizalomtól duzzadva készültünk a tornára, az argentinok elleni negyeddöntő felejthetetlen emlék. Tizenegyesrúgásokkal búcsúztattuk a házigazdát, ami óriási lökést adott. A Paraguay elleni döntőt már a himnuszoknál megnyertük, egy fináléhoz képest sima meccs volt. Jó lenne megismételni az akkori sikert.

Forrás: FOX Sports, youtube

COPA AMÉRICA, BRAZÍLIA
C-CSOPORT, 1. FORDULÓ

Hétfő, 0.00: Uruguay–Ecuador (Tv:Sport1)
Kedd, 1.00: Japán–Chile (Tv:Sport1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik