Copa América: kétszer vezetett Japán, de a VAR Uruguayjal volt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.21. 06:35
null
Edinson Cavani tizenegyest harcolt ki, de ehhez a VAR-ra is szükség volt (Fotó: AFP)
Japán kétszer vezetett, Uruguay mindkétszer hét percen belül egyenlített, így 2–2-es döntetlen született a Copa América C-csoportjában Porto Alegrében.

Japán a Chilétől elszenvedett 4–0-s vereséggel, Uruguay az Ecuador elleni 4–0-s sikerrel kezdte a csoportkört, a két csapat egymás elleni meccse mégis nyitott volt.

Az uruguayiaknál Edinson Cavani és Luis Suárez párosa a kezdettől fogva veszélyesen játszott, miközben hátul szokatlanul sebezhetőnek tűnt a dél-amerikaiak védelme. A 25. percben Mijosi Kodzsi éles szögből szerzett góljával vezetést is szerzett Japán, de nem sokáig örülhetett. Cavani elesett Ueda Naomicsi mellett, az ártalmatlannak tűnő szituációt a kolumbiai Andrés Rojas játékvezető a VAR-ral visszanézte, és – talpalás miatt – büntetőt ítélt. Luis Suárez pedig büntetett.

Cavani nem sokkal később 22 méterről eltalálta a keresztlécet, de a második félidő elején Mijosi ismét a japánokat juttatta előnybe. Ismét hét percig tartott ki a fór, Nicolás Lodeiro beíveléséből José María Giménez egyenlített. Több gól nem született, a két csapat egy-egy pontot szerzett, így Japánnak is maradt esélye a továbbjutásra.

Japán és Katar a Copa América két állandó vendége, Mexikó és az Egyesült Államok (mindkettő a saját kontinentális szervezete tornáján, az Arany-kupán játszik) távolléte miatt szerepel a tornán, illetve a szervezők 16 csapatosra akarták bővíteni a Copát, de miután az észak-amerikaiak lemondták a szereplést, maradt a 12 csapatos rendszer. Japán 1999 után másodszor vesz részt a Copa Américán.

COPA AMÉRICA, BRAZÍLIA
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ
C-CSOPORT
Uruguay–Japán 2–2
(L. Suárez 32. – 11-esből, J. Giménez 66., ill. Mijosi 25., 59.)

KÉSŐBB JÁTSSZÁK
Szombat, 1.00: Ecuador–Chile (Tv: Sport1)

A C-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Uruguay
2 1
1
6–2 +4 4
2. Chile 1 1 4–0 +4
3
3. Japán 2 1 1 2–6 –4 1
4. Ecuador 1

1 0–4 –4 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik