Copa América: a brazilok nagyon kitömték Perut

Vágólapra másolva!
2019.06.22. 22:55
null
Roberto Firmino (lent, középen) furcsa góljával gyakorlatilag a 19. percben eldőlt a meccs (Fotó: AFP)
Brazília már az első félidőben háromgólos előnyt szerzett Peru ellen, és végül 5–0-ra meg is nyerte utolsó csoportmérkőzését a Copa Américán. A házigazda selecao csoportelsőként jutott be a legjobb nyolc közé, mögötte pedig Venezuela lett a másik biztos továbbjutó, mivel a szombati játéknap másik meccsén 3–1-re legyőzte Bolíviát. Peru sorsa a többi kvartett hátralévő találkozóitól függ.

A brazilok korán megnyugtatták a Sao Pauló-i közönséget, hogy nem jár úgy, mint néhány nappal korábban a salvadori, amelynek nem jutott egyetlen árva gól sem. Ezúttal már az első húsz percben született kettő, mégpedig a maga nemében két különleges találat.

A 12. percben Casemiro egy szögletet követő „flipperezés” után fejelt nagyjából a gólvonalról a kapuba – (1–0, ez volt a Real Madrid légiósának első gólja a válogatottban) –, majd a 19. percben Roberto Firmino úgy lépett bele Pedro Gallese kapus előreívelési kísérletébe, hogy lábáról a labda a kapufára pattant, onnan visszahullott elé, és ha már így alakult, egy csellel elfektette szegény kapust, s a kapuba passzolt (2–0).

ROBERTO FIRMINO GÓLJA

Peru válogatottja már ekkor a padlóra került, de ez nem érzékenyítette el a brazilokat, akik Everton rövid sarkos lövésével még a szünet előtt megszerezték a harmadik góljukat (3–0). A második félidőben Dani Alves egy gyönyörű összjátékot fejezett be védhetetlen közeli bombával (4–0), majd a végjátékban a csereként beálló Willian is besuvasztott egyet (5–0).

Gabriel Jesusnak ugyanez nem sikerült, mert a saját maga kiharcolta büntetőt kihagyta – az első félidő tragikus hőse, Gallese megérezve az irányt, és kiütötte a kapu jobb oldalába tartó félmagas lövést.

Egy kis stat: Brazília egyetlen gólt sem kapott a legutóbbi kilenc, hazai pályán megvívott Copa América-mérkőzésén, és 2007 óta (Brazília–Chile 6–1) először aratott ilyen fölényes győzelmet dél-amerikai válogatott ellen.

BRAZÍLIA–PERU 5–0 – AZ ÖSSZES GÓL

A csoport másik mérkőzésén, Belo Horizonte-ban már a második percben beakadt Darwin Machis fejese, majd a fordulás után lőtt is egy gólt a spanyol Cádiz légiósa. Bolívia szépített ugyan, de Josef Martínez fejesével Venezuela visszaállította a kétgólos különbséget, és sikerével biztossá tette a továbbjutását.

VENEZUELA–BOLÍVIA 3–1

COPA AMÉRICA, BRAZÍLIA
CSOPORTKÖR, 3. FORDULÓ
A-CSOPORT

Brazília–Peru 5–0 (Casemiro 12., Firmino 19., Everton 32., Dani Alves 53., Willian 90.)
Bolívia–Venezuela 1–3 (Justiniano 82., ill. Machis 2., 55., J. Martínez 87.)

AZ A-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Brazília 3
2
1 8–0 8
7
2. Venezuela3
1
23–12
5
3. Peru 3
1 1 1
3–6 –3 4
4. Bolívia 3
3
2–9 –7 0

A három csoportharmadik közül kettő jut be a legjobb nyolc közé.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik