CFR: a Sepsitől erősítettek a kolozsváriak az Európa-ligára

Vágólapra másolva!
2020.10.06. 09:13
null
Nicolae Carnat (Fotó: Sepsi OSK)
Két új labdarúgót szerződtetett az átigazolási időszak legvégén a román bajnok CFR: az Európa-liga csoportkörébe jutó kolozsvári csapat játékosa lett a Sepsi OSK szélsője, Nicolae Carnat, valamint a Kisvárdáról tavasszal elküldött balhátvéd, Iasmin Latovlevici.

 

A Wolverhampton akadémiáján is megfordult 22 éves Nicolae Carnat 47 tétmérkőzésen 8 gólt szerzett a Sepsi OSK színeiben, amely román sajtóhírek szerint 100 ezer eurót kapott a játékosért, valamint erre az idényre kölcsönkapta a 20 éves, román utánpótlás-válogatott, szintén szélső poszton játszó Claudiu Petrilát (29 mérkőzés, 1 gól eddig a Liga 1-ben) a kolozsvári klubtól.

Mivel mind a ketten 1998 január 1. után születtek, csapataik a bajnokság ifiszabályának (két U21-es játékos a kezdőben, egy végig a pályán) előírásait is teljesíthetik velük.

A CFR másik szerzeménye a legutóbb a Kisvárda keretéhez tartozó, de az NB I-ben egyetlen alkalommal sem szereplő (csak a Kisvárda II-ben két megyei I. osztályú mérkőzésen pályára lépő – a szerk.) Iasmin Latovlevici. A 34 éves, 12-szeres román válogatott balhátvéddel márciusban bontott szerződést a magyar klub, mivel honfitársával, Gheorghe Grozavval együtt engedély nélkül utazott haza Romániába.

Bár az azóta eltelt fél évben állandó hír volt, hogy Latovlevici Kolozsvárra igazol, a klub csak most szerződtette a temesvári CFR és Poli, a besztercei Gloria, a Steaua, a Genclerbirligi, a Karabükspor, a Galatasaray és a Bursaspor korábbi védőjét, akinek egyértelműen tartalék szerepet szánnak a román válogatottá lett portugál csapatkapitány, Camora mögött.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik