Celtic: „Márton csak kicsit volt fiatalabb nálam”

Vágólapra másolva!
2015.11.23. 13:17
Fülöp Mártonra emlékezve gyászkarszalaggal, rajta a 32-es számmal lépett pályára a hétvégi bajnoki fordulóban a Celtic 43-szoros skót válogatott labdarúgója, Craig Gordon, aki a magyar kapus klubtársa volt a Sunderlandnél.

„Márton csak kicsit volt fiatalabb nálam, a gyászszalagot a mezszámával az ő emléke miatt vettem fel – fogalmazott Gordon. – Még azt követően is kapcsolatban maradtunk egymással, hogy eljöttünk a Sunderlandtől, egészen néhány hónappal ezelőttig. Tudtam, hogy kezelésekre jár, és azt is, hogy nem voltak túl jók a hírek. Különböző kezelésekkel kísérleteztek, és fel voltunk ugyan készülve a legrosszabbra, mégis borzasztó volt, amikor végül abból valóság vált..."Gordon. – Még azt követően is kapcsolatban maradtunk egymással, hogy eljöttünk a Sunderlandtől, egészen néhány hónappal ezelőttig. Tudtam, hogy kezelésekre jár, és azt is, hogy nem voltak túl jók a hírek. Különböző kezelésekkel kísérleteztek, és fel voltunk ugyan készülve a legrosszabbra, mégis borzasztó volt, amikor végül abból valóság vált..."

Röviddel a kortárs halálát követően Gordon családjával EuroDisneyland felé vette az irányt, mindezt a párizsi terrorcselekmények idején.

„Nem tapasztaltam atrocitásokat, mert éppen Disneylandbe tartottunk. Viszont ez csak fél óra távolságra van Párizstól, így elég ijesztő volt, amikor meghallottuk, hogy mi történt és milyen közel vagyunk a merényletekhez. Hátborzongató volt a hangulat, furcsa volt megélni. Senki sem akart beszélni, mindenki nagyon csendes és visszafogott volt. Nehéz leírni azokat az érzéseket, amelyek ilyenkor az emberben kavarognak. A gyerekeim egy órát tölthettek el a parkban, amit aztán a pénteki érkezésünk másnapján bezártak. Nehéz volt elmagyarázni a gyerekeknek, hogy mi történt, miért nem mehetünk be a parkba. A hazautazásunkig még hátralévő két napon nem mertük elhagyni a szállodánkat."

A listavezető Celtic 0–0-ra végzett a kilencedik helyen álló Kilmarnock elleni bajnokin.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik