Bundesliga: Klopp a Bayernbe illene – Beckenbauer

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.06.03. 10:38
Franz Beckenbauer szuperlatívuszokban beszélt az FC Liverpool trénereként szombat este Bajnokok Ligája-győzelmet ünneplő Jürgen Kloppról, és azt mondta, egy napon szívesen látná őt a Bayern München labdarúgócsapatának kispadján is.

„Odaillene. Szerintem ő a világ egyik legjobb trénere” – fogalmazott a Bildnek nyilatkozva a játékosként és szövetségi kapitányként is világbajnok, 73 éves német szakember. Hozzátette: Klopp honosította meg Németországban az „új futballt”, amely gyors letámadásra épül, gyors játékosokkal, akik képesek kontroll alatt tartani az ellenfelet. „Odaillene. Szerintem ő a világ egyik legjobb trénere” – fogalmazott a Bildnek nyilatkozva a játékosként és szövetségi kapitányként is világbajnok, 73 éves német szakember. Hozzátette: Klopp honosította meg Németországban az „új futballt”, amely gyors letámadásra épül, gyors játékosokkal, akik képesek kontroll alatt tartani az ellenfelet.

„Ez váltotta fel a passzolgatós játékot. Dortmundban kezdte, és Liverpoolban tökéletesítette” – fogalmazott Beckenbauer, aki már márciusban, a Bayern München BL-búcsúja után hangot adott annak a kívánságának, hogy Klopp legyen a bajorok vezetőedzője. A tréner akkor úgy reagált, hogy nagyon megtisztelő számára, de úgy érzi, a Liverpool nagyon passzol hozzá, és egy ideig még ott akar maradni.

Az 51 éves Klopp 2015 ősze óta irányítja a„vörösöket”, előtte a Bundesligában a Borussia Dortmund és a Mainz trénere volt. Sajtóértesülések szerint a Liverpool vezetői a BL-győzelem után bejelentették, hogy szeretnék meghosszabbítani a 2022-ig szóló szerződését.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik