Bundagyanú: álbírók és csalás Gyurcsóék meccsén?! – videó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.01.27. 19:25
A lengyel és a román sportsajtó is gyanúsnak találja a napokban lejátszott Pogon Szczecin–Astra Giurgiu (3–1) felkészülési mérkőzés játékvezetői csapatának tevékenységét. A tudósítások azt sugallják, hogy a bírók megpróbálták manipulálni a lengyel és a román csapat ciprusi mérkőzésének alakulását – sőt nem is csak e meccsét.

Mint a videofelvételen jól látszik, gyors egymásutánban mindkét csapat szándékosan elrontott egy büntetőt (az Astra játékosai még az újrarúgást is), mert úgy vélték, a játékvezető jogtalanul ítélt tizenegyest. (A Pogonban futballozó Gyurcsó Ádám kezdőként a 84. percig játszott a mérkőzésen.)(A Pogonban futballozó Gyurcsó Ádám kezdőként a 84. percig játszott a mérkőzésen.)

„Mit fújtok? Csaltok, mert valaki fogadott a meccsre?!” – a román sportlapok tudósítása szerint ezt kiabálta be a pályára felháborodva Marius Sumudica, az Astra – korábban a DVSC-ben is futballozó – vezetőedzője, aki hosszan és hevesen tiltakozott a játékvezető ténykedése ellen.

A Gazeta Sporturilor beszámolt arról is, hogy nemcsak az említett mérkőzésen, hanem a CFR–Ufa (2–0) és a Botosani–Amkar Perm (3–0) találkozón is gyanús volt a játékvezetők tevékenysége (mindkét felkészülési meccs román–orosz párharc volt).

A lap nyomozásba kezdett, és kiderítette: a Cipruson és Törökországban lejátszott mérkőzések papíron bolgár, szlovén és török játékvezetői valójában románok voltak.

A másik román sportlap, a ProSport idézi Iuliu Muresant, a kolozsvári CFR elnökét, aki szintén gyanúsnak találta a csapata tíz nappal ezelőtti mérkőzésén történteket.

„Igencsak meghökkentem, amikor megtudtam, hogy a bolgárnak és szlovénnak hitt játékvezetők valójában románok voltak. Nagyon gyengén bíráskodtak, hol ide, hol oda fújtak megmagyarázhatatlanul. Már az gyanús volt, hogy nagyon későn érkeztek meg a meccsre, senkihez sem szóltak egy szót sem, egyből bementek az öltözőbe, és mérkőzés közben sem nagyon kommunikáltak. Úgy tűnik, a gyanúm nem volt alaptalan. Tizenöt éve vagyok klubelnök, sok mindent láttam már, de a jelek szerint még ennyi év után is érheti meglepetés az embert.”

A lapinformációk nyomán a Román Labdarúgó-szövetség pénteken hivatalos vizsgálatot ígért, de egyelőre nem kommentálta a történteket.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik