Bulgária: június 5-én indul újra a rövidített futballbajnokság

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.05.07. 20:58
null
Hamarosan ismét lesz futball Bulgáriában (Fotó: AFP)
Szigorú egészségügyi szabályok betartása mellett június 5-én indul újra a labdarúgó-bajnokság Bulgáriában.

 

Az ország futballszövetségének (BRU) csütörtöki bejelentése szerint rövidített formában kerül sor a folytatásra: a 14 élvonalbeli együttes zárt kapuk mögött játssza le az alapszakaszból hátralevő két fordulót, majd a bajnoki címről, illetve a kiesésről egy tízről ötkörösre csökkentett rájátszás dönt. A bajnokság így július 11-én zárul, míg a kupadöntő kijelölt időpontja július 4. Az előzetes tervek szerint az új idény július 25-én kezdődik, három nappal a bolgár szuperkupa után.

Az alapszakaszban az elmúlt nyolc kiírásban győztes Ludogorec úgy áll kilencpontos előnnyel a tabella élén, hogy egy mérkőzéssel kevesebbet játszott, mint közvetlen üldözői, vagyis a Lokomotiv Plovdiv, a Levszki Szófia és a CSZKA Szófia. A pontvadászat március 13. óta szünetel a világjárvány miatt, amely csütörtökig 1811 személyt fertőzött meg Bulgáriában, és 84 ember életét követelte.

A BFU részletes tervet nyújtott be az egészségügyi miniszternek: minden játékosnak az edzések megkezdése előtt három nappal tesztnek kell alávetnie magát, edzésfelszerelésben, saját autóval kell érkezni a tréningekre, a csapattagok nem használhatják az öltöző zuhanyzóját, és a gyakorlatok alatt ötméteres távolságot kell tartaniuk egymástól. Az edzések első hetében szigorú, minden labdarúgóra vonatkozó tiltások lesznek életben: egyik futballista – így a kapusok – sem érhetnek kézzel a labdához, tilos lesz a fejelés, a kézfogás és a mezcsere. A meccsekhez kapcsolódó hivatalos eseményeket, így a sajtótájékoztatókat is szabadtéren kell megtartani, a résztvevők pedig kötelesek lesznek maszkot viselni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik