Brazília: Pelé szóvivője tagadja a rosszullétet és a kórházba szállítást

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.01.19. 23:06
Mint arról beszámoltunk, csütörtökön rosszul lett és kórházba kellett szállítani a 77 éves Pelét, minden idők egyik legjobb futballistáját, ezért nem jelenhet meg a labdarúgó-szakírók szövetségének (FWA) a brazil legenda tiszteletére vasárnap rendezendő londoni ünnepségén – jelentette be az eseményt szervező FWA. Péntek estére kiderült, szerencsére ebből csak annyi igaz, hogy Pelé nem lesz ott a rendezvényen, mert nincs kedve a fárasztó utazáshoz.

Mindezt a legenda szóvivője árulta el, aki hozzátette, a kórházi ápolásról, kimerültségről szóló hírek egyértelműen hamisak.

„Szerencsére szó sincs rosszullétről vagy kórházi kezelésről. Mindössze annyi történt, hogy Pelé nem akarta kitenni magát egy hosszú és stresszes utazásnak, ki tudja, mennyi repülőtéren és repülőgépen vezetett volna az útja Londonba. Ez minden” – lebbentette fel a fátylat Pelé távolmaradásának valódi okáról José Fornos Rodrigues.

Pelé az elmúlt években többször is kórházba került, vese- és prosztataproblémákkal kezelték, valamint gerincműtéten is átesett.

A brazil labdarúgó az egyetlen, aki játékosként háromszoros világbajnoknak (1958, 1962, 1970) mondhatja magát, 21 éven keresztül tartó pályafutása során imádott klubjában, a Santosban, valamint a New York Cosmosban és a brazil válogatottban összesen 1363 mérkőzésen lépett pályára, ezeken 1281 gólt szerzett – a selecaóban 91 meccsen 77 találat volt a mérlege.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik