Brazília: Kaká visszavonul, készen áll a következő kihívásra

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.12.17. 17:33
A brazil labdarúgó-válogatottal 2002-ben világbajnokságot nyerő Kaká vasárnap, 35 évesen a Twitter-oldalán gyakorlatilag bejelentette a visszavonulását.

„Atyám, sokkal több volt ez, mint amit valaha is el tudtam képzelni. Köszönöm! Készen állok a következő útra. Jézus nevében. Ámen” – írta Kaká a közösségi oldalán.

 


Kaká még a Sao Paulo játékosaként nyerte meg a világbajnoki aranyérmét, 2003-ban igazolt a Milanhoz, amelyben 2009-ig a legjobb éveit töltötte. Ezután négy idényen át a Real Madridot erősítette, majd egy évre újra a Milan labdarúgója lett. Utolsó klubjához, az Orlando Cityhez 2014-ben szerződött, de a floridai csapat csak 2015-ben lett tagja az MLS-nek, addig kölcsönben a Sao Paulóban szerepelt.

Miután idén októberben bejelentette, hogy nem hosszabbítja meg a szerződését az Orlando Cityvel, szóba hozták a Sao Paulóval és a Milannal is, de a jelek szerint a pályán már egyik csapat színeiben sem láthatjuk tétmérkőzésen. A futballtól azonban nem szeretne elszakadni, jelezte, hogy sportigazgatóként szívesen kipróbálná magát.

A brazil válogatottban 92 mérkőzésen 29 gólt szerzett. A 2002-es világbajnoki címe mellett 2005-ben és 2009-ben is megnyerte a Konföderációs Kupát a selecaóval, amelyben 2012 októberében, egy Japán elleni felkészülési találkozón játszott utoljára.

A sikerek klubszinten sem kerülték el, a Milannal bajnokságot, Olasz Szuperkupát, Bajnokok Ligáját, Európai Szuperkupát és klub-vb-t is nyert egy-egy alkalommal. A Real Madriddal szintén egyszer nyert bajnokságot és Király-kupát.

Különböző egyéni elismerései közül a legfontosabb talán a 2007-es Aranylabdája, azóta csak Cristiano Ronaldo és Lionel Messi nyerte el ezt a díjat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik