Brazília: Kaká, Messi, 45 ezer drukker – pazarul sikerült Dani Alves bemutatása

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2019.08.07. 09:43
null
Fergeteges hangulat fogadta Dani Alvest (Fotó: AFP)
A Sao Paulo bemutatta híveinek új szerzeményét, az európai karrierje után hazatérő Dani Alvest. A 36 éves brazil klasszis jelezte, nem levezetni érkezett, komoly céljai vannak gyermekkori kedvenc klubjával.

A legutóbb a Paris Saint-Germainben futballozó Dani Alves 2022 decemberéig szóló megállapodást kötött a Sao Paulóval. Alves sohasem titkolta, gyermekkora óta a brazil együttesnek szurkolt, így régi álma vált valóra, amikor aláírta szerződését.

„A Sao Paulo nem egy játékost igazolt, hanem egy szurkolót – mondta Dani Alves a bemutatkozó ünnepségén, amelyre közel 45 ezer érdeklődő volt kíváncsi a helyszínen, a Sao Paulo stadionjában. – Nem tudom, miként hálálhatom meg ezt a szeretetet, de igyekszem ugyanilyen szenvedéllyel játszani, mint ami engem fogadott. Remélem, együtt újra örömöt szerezhetünk a Sao Paulónak! Ne adjátok fel az álmaitokat! Bejártam a fél világot, de az enyém végre beteljesült. A kedvenc klubom mezét viselhetem. Régóta álmodoztam erről a pillanatról.”

A pályafutása során negyven hivatalos trófeát nyerő szélső elárulta, szeretne ott lenni a 2022-es katari világbajnokságon, s azért igazolt a Sao Paulóba, hogy tovább gyarapítsa éremgyűjteményét. A 115-szörös válogatott labdarúgó részt vett a 2010-es és a 2014-es vb-n, ám a tavalyi tornát sérülés miatt ki kellett hagynia. A katari torna idején 39 éves lesz.

A ceremónián több korábbi Sao Paulo-legenda is részt vett, így például a 2002-ben világbajnok Kaká is, aki személyesen adta át Dani Alvesnek a 10-es számú mezt.

Kaká örömmel adta át a 10-es mezt Dani Alvesnek (Fotó: AFP)
Kaká örömmel adta át a 10-es mezt Dani Alvesnek (Fotó: AFP)

Alves tiszteletére videóban üzent Casemiro, a klub korábbi játékosa, valamint Lionel Messi és Luis Suárez, akik Barcelonában együtt futballoztak a brazil szélsővel.

São Paulo FC on Twitter

E esses depoimentos pro Dani Alves? Parece que ele já jogou com uns caras bons... #DaniEstáAqui https://t.co/CMksAUtjIy




Dani Alves tisztelete jeléül meghajolt a Sao Paulo-drukkerek előtt.

Dani Alves hálás a szurkolóknak (Fotó: AFP)
Dani Alves hálás a szurkolóknak (Fotó: AFP)

São Paulo FC on Twitter

Descalço, pra sentir a energia são-paulina! #Respeito #DaniEstáAqui! Ao vivo: https://t.co/xUWmTYtaEM https://t.co/DBZVPG6czj


Dani Alves bemutatása:


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik