Brazília: gól a 95. percben, óriási sikert ért el a Chapecoense

Vágólapra másolva!
2017.12.04. 18:43
A brazil élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Série A) utolsó, 38. fordulójában a Chapecoense hazai pályán drámai körülmények között, egy 95. percben szerzett góllal 2–1-re legyőzte a Coritibát, így 370 nappal a csapatot ért repülőgép-szerencsétlenség után a nyolcadik helyen végzett a bajnokságban, kivívva a jogot arra, hogy elindulhasson a 2018-as Libertadores-kupa selejtezőjében.

A Chapecoensének a győzelem mellett riválisai botlására is szüksége volt a Libertadores-kupa-kvalifikációhoz, ám sokáig úgy tűnt, saját maga sem tudja begyűjteni a három pontot a kiesés elől menekülő Coritiba ellen.

Végül az utolsó pillanatban, Túlio de Melo 95. percben szerzett góljával mégis sikerült 2–1-re nyernie (ezzel a Coritibát egyébként a másodosztályba küldték), így a Chape története során először a legjobb tíz között végzett a brazil élvonalban, és mivel a Botafogo döntetlent játszott, jövőre ismét elindulhat a legrangosabb dél-amerikai kupasorozatban.

A Chapénak a Libertadores-kupa második selejtezőkörében kell majd bekapcsolódnia, így két párharcot kell sikerrel megvívnia, hogy a csoportkörbe jusson.

A mérkőzés összefoglalója

A mérkőzés után természetesen óriási ünneplés kezdődött az öltözőben

Chapecoense #PraSempreChape on Twitter

E A IMAGEM SE REPETE!! https://t.co/dCxD5AbUCr



Egy éve halottaikat siratták, most rekordot döntöttek: a Chape élt és élni fog ide kattintva olvashatják el Marosi Gergely kollégánk visszaemlékezését és elemzését arról, hogy a letaglózó tragédia után hogyan ment végbe a csodálatos újjáépítés a Chapecoensénél.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik