Brazília: a legenda szerint Neymar Ronaldónál és Romáriónál is jobb

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.10.10. 14:09
Tostao, a brazil labdarúgás egyik legendás alakja úgy véli, Neymar már most jobb, mint honfitársai, Ronaldo vagy Romário.

A 69 éves Tostao – aki tagja volt az 1970-ben világbajnokságot nyerő brazil válogatottnak – el is árulta, miért gondolja így.

„Neymar már most jobb, mint Ronaldo vagy Romário volt – vélekedett. – Komplettebb játékos, mint az elődjei voltak. Ronaldo és Romário egyaránt különleges futballisták, bizonyos tulajdonságok tekintetében kiemelkedtek, ám teljes egészében, tökéletességben Neymar előttük jár.”

„Nem tudom, Neymar lesz-e a legjobb a világon, ám nem kétséges, hogy egy zseni, egy igazi fenomén. Minden tulajdonsága adott, amire egy támadónak szüksége van. Remekül lő, intelligens, jól passzol, szabálytalanságra készteti az ellenfelét és rendkívül gyors. Talán még nem jutott el odáig, ám minden megvan benne ahhoz, hogy ő legyen a legjobb brazil labdarúgó, aki Pelé óta született.”

„Jelenleg nem ő a világ legjobbja, hiszen itt van Lionel Messi és Cristiano Ronaldo, ám már előrébb tart, mint a maga korában legjobbak között számon tartott Luís Figo, Kaká, David Beckham vagy épp Rivaldo. Neymar természetesen még tudna hová fejlődni, ám a számai lenyűgözőek, magukért beszélnek” – utalt Tostao arra, hogy a Barcelona sztárja mindössze 24 éves, de már 49 találatnál jár a brazil válogatottban, amellyel Zicót maga mögött hagyva egyedül negyedik a brazil örökrangsorban..

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik