Brazília: a földre fektettek, és kivégeztek nyolc focidrukkert

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.20. 14:42
null
A kiérkező rendőrök biztosították a helyszínt (Fotó: Daily Mail)
Brutális leszámolásról írtak vasárnap a brazil lapok: fegyveres elkövetők szó szerint kivégeztek nyolc Sao Pauló-i Corinthians-drukkert, akik egyik hivatalos szurkolói klubjuk szervezett eseményén vettek részt.

 

A Pavilhao 9 szurkolói csoport tagjai szombat estére „főhadiszállásukon” összejövetelt szerveztek. Sütögettek és drapériát készítettek a klub vasárnapi, Palmeiras elleni mérkőzésére egy autópálya-felüljáró közelében.

Éjfél körül három felfegyverzett férfi rontott rájuk. A földre fektették őket. Hetet fejbe lőttek, a nyolcadik is kapott lövést, de elmenekült. Egy benzinkútig jutott, ahol mentőt hívtak hozzá, de a kórházba szállítás közben életét vesztette.

Összeroppant hozzátartozó telefonál az épületen kívül (Fotó: Daily Mail)
Összeroppant hozzátartozó telefonál az épületen kívül (Fotó: Daily Mail)

Arlindo Jose Negrao, a nyomozást vezető rendőr szerint nem szurkolói csoportok összecsapásáról van szó, gyanúsítottak már vannak.

A helyszínen talált töltényeket mutatja egy rendőr (Fotó: Daily Mail)
A helyszínen talált töltényeket mutatja egy rendőr (Fotó: Daily Mail)

A Pavilhao 9 szurkolói csoportot korábbi börtönviselt Corinthians-szurkolók alapították. Abban a Carandiru börtönben találkoztak, ahol húsz évvel ezelőtt börtönőrök 111 fellázadt rabot öltek meg. A tragikus eseményről film is készült, a börtönt azóta bezárták.

Brazíliában nem ritka, hogy egyes alvilági csoportosulások szurkolói klubokban tömörülnek.

A Pavilhao 9 központja, ahol a támadás történt (Fotó: Daily Mail)
A Pavilhao 9 központja, ahol a támadás történt (Fotó: Daily Mail)

2014-ben a Cortinhians Gavioes da Fiel szurkolói csoportjának tagjai megrohamozták a klub edzőközpontját, mert elégedetlenek voltak a csapat teljesítményével. A klub alkalmazottjait bántalmazták, játékosokra is rátámadtak. Az öltözőben barikádozták el magukat, amíg a rendőrök ki nem érkeztek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik