Belgium: visszatért négy hónapos eltiltásából az Újpest korábbi védője

Vágólapra másolva!
2017.03.28. 08:01
Ismét a Standard Liege rendelkezésére állhat az Újpest korábbi védője, Darwin Andrade, aki négy hónapos eltiltása után egy felkészülési mérkőzésen már pályára lépett a belga csapatban.

„A futball az életem, a luxemburgi meccs olyan volt, mintha életem első összecsapása lett volna. Az öltözőben mindenki boldog a visszatérésem miatt, most az a célom, hogy újra felvegyem a ritmust” – mondta a kolumbiai játékos a Standard Tv-nek.

Darwin Andrade 2014 februárjában érkezett Újpestre, ám a kolumbiai sajtóban megjelent, hogy a La Equidadnak a játékossal élő szerződése van, és a védő a klub engedélye nélkül utazott Európába.

Az MLSZ adatbázisába 2014. július 17-i dátummal került be Andrade újpesti átigazolása, a lila-fehérek néhány héttel később kölcsönadták őt a Standard Liege-nek, amely 2015 nyarán végleg megvásárolta a dél-amerikai labdarúgót.

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség Andrade egykori klubjának, a La Equidadnak adott igazat, és szerződésszegés miatt négy hónapos eltiltással büntette a balhátvédet, aki így most térhet vissza a pályára. A játékos fellebbezett az ítélet ellen, ám a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) elutasította a kérelmét. Az Újpest sem járt jobban, a lila-fehéreket a FIFA két átigazolási időszakból kizárta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik