Belgium: őszinte vallomás – Leekens hülyét csinált a válogatott játékosból

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.12. 09:22
null
Vadis (jobbra) csak Leekensnél volt válogatott (Fotó: AFP)
A háromszoros belga válogatott középpályás, Vadis Odjidja-Ofoe életében Georges Leekens meghatározó szerepet játszik, hiszen nála mutatkozott be a nemzeti csapatban a ghánai származású játékos, igaz, más kapitány nem is számított a szolgálataira. Klubedzőként viszont nem biztos, hogy a szívébe zárta Leekenst a középpályás, akiből a jelek szerint hülyét csinált a volt magyar kapitány.

 

A belga Gent csapatában futballozik jelenleg Vadis Odjidja-Ofoe, aki 2010 és 2012 között összesen három alkalommal szerepelt a belga válogatottban, amelynek kapitánya akkor Georges Leekens volt. Vadis a belga Sport/Voetbalmagazin hasábjain elárulta: a korábbi magyar szövetségi kapitány furcsa tanácsot adott neki, aztán hülyét csinált belőle, és kvázi elvágta a válogatott pályafutását.

A többnyire keresztnevén hivatkozott Vadis igencsak hullámzó karriert tudhat magáénak, a 29 éves játékos sok hullámhegyen és -völgyön van már túl. Élvonalbeli debütálásán, még 2007 decemberében, 18 évesen gólt szerzett, majd néhány hét múlva, 2008 januárjában a német Bundesligában szereplő Hamburghoz igazolt. Itt viszont nem sok sót evett meg, s egy újabb év múlva hazatért, s az FC Bruges játékosa lett.

Itt aztán hamar alapember lett a középpályás, jó formába lendült és 2010 novemberében – egy héttel azt követően, hogy belengette, felveszi a ghánai állampolgárságot is – Oroszország ellen bemutatkozott a belga válogatottban.

Ekkor a belga válogatott szövetségi kapitányát Georges Leekensnek hívták. Vadis mindössze három szereplésig jutott, összesen 28 percet futballozott a belga felnőttválogatottban, mindannyiszor Leekens keze alatt. A középpályás furcsa tanácsot kapott Leekenstől, amikor a Bruges játékosaként először került be a válogatottba.

„Amikor a válogatottnál voltam, Georges Leekens kapitány közölte, hogy ha maradni szeretnék a válogatottnál, külföldre kell igazolnom. Ezzel a gondolattal a fejemben tértem vissza, s sikerült is megállapodni egy külföldi csapattal a következő idény végétől. Aztán még a szezon vége előtt kinevezték Leekenst a Bruges edzőjének, s én közöltem vele, hogy nekem külföldi szerződésem van. Ő viszont azt mondta, hogy nem mehetek sehova, Belgiumban kell maradnom, s blokkolták az átigazolásom. Maradtam, de a válogatottba már sohasem kerültem vissza, s a csapat egyre jobb teljesítményt nyújtott…” – idézte fel a lap hasábjain a hat és fél éve történteket a játékos.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik