Belgium: nem folytatja a Mouscronnál Bernd Storck

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.05.08. 23:07
A Zulte-Waregem elleni vasárnap 3–0-ra megnyert bajnoki mérkőzés után tett ígéretéhez híven Bernd Storck korábbi magyar válogatott szövetségi kapitány szerdán bejelentette, folytatja-e a Mouscron edzőjeként. Nos, a válasz: nem.

Bernd Storck szeptemberben érkezett az akkor pont nélkül álló Mouscronhoz, s végül 47 pontot szerezve benntartotta a csapatot az élvonalban. A belga klub közleménye szerint Storck stábjával teljesítette vállalt feladatát, ezért nem hosszabbítja meg az idény végén lejáró szerződését. A klub az edző döntését elfogadta.

Belga sajtóértesülések szerint Storck azért döntött a távozás mellett, mert ő lehet a szintén az idény végén a Herthától távozó Dárdai Pál utódja – noha ezt korábban a berlini klub és Storck is cáfolta.

Bernd Storck 2015-től előbb a magyar U20-as válogatottat irányította a korosztályos világbajnokságon, majd átvette Dárdai helyét a felnőttválogatott szövetségi kapitányi tisztségben, amellyel kiharcolta a kijutást a 2016-os Európa-bajnokságra, s végül 2017 októberében távozott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik