Belgium: másodosztályú klub edzője lett a Chelsea-legenda

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.30. 11:01
Jimmy Floyd Hasselbaink, a Chelsea korábbi játékosa lett a belga másodosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Antwerp vezetőedzője. A 41 esztendős holland egyéves szerződést írt alá a négyszeres élvonalbeli bajnok csapatnál, s tervei szerint már az első évében feljut az élvonalba.

„A szurkolók elképesztőek, a klub története pedig önmagáért beszél. A célunk természetesen a feljutás elérése lesz, illetve hogy szépen játsszunk, és kiszolgáljuk a drukkereinket. Ez egy hihetetlen lehetőség a menedzseri karrierem elindításához” – mondta Hasselbaink a belga csapat hivatalos honlapjának. Hasselbaink a belga csapat hivatalos honlapjának.

A szebb időket is megélt Antwerp a 2012–2013-as szezonban a hatodik helyen végzett a bajnokságban, így nem tudta kiharcolni a feljutást. A korábban Balog Zoltánt, Bukrán Gábort, Kovács Kálmánt és Tisza Tibort is foglalkoztató klub 2005 óta szerepel a másodosztályban, korábban azonban négyszer nyert már élvonalbeli bajnokságot, kétszer Belga Kupát valamint az 1992–1993-as szezonban második helyen végzett az UEFA-kupában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik